joi, 28 martie, 2024

Vezi prognoza meteo pentru 3 zile

Distribuie:

Publicat:

Pentru urmatoarele trei zile, meteorologii anunta vreme calda, insa nu vom scapa de precipitatii.

Miercuri peste zi cerul va fi variabil, cu innorari trecatoare, dar numai izolat vor fi ploi slabe de scurta durata, dupa-amiaza in regiunile nord-estice, iar spre seara in vest si in nord-vest. Noaptea, innorarile se vor accentua si va ploua in interiorul arcului carpatic si la munte, unde aversele vor fi insotite de descarcari electrice. Dimineata in zonele joase, mai ales din sud-est, vor fi conditii de ceata. Vantul va sufla cu unele intensificari indeosebi la munte. Temperaturile vor continua sa cresca, asa incat, vremea va deveni mai calda decat in mod obisnuit in aceasta perioada, cu maxime de la 15…16 grade in Delta pana la 27 de grade in sudul Olteniei si al Munteniei.

In Bucuresti, vremea va fi in general frumoasa si mai calda decat in mod normal, in aceasta perioada. Cerul va fi variabil, temperatura aerului in crestere, ajungand la maxime in jur de 25 grade.

Joi, vremea va deveni instabila, in cea mai mare parte a tarii. Instabilitatea atmosferica ce se va manifesta prin innorari, averse si descarcari electrice va fi mai accentuata, in interiorul arcului carpatic, dupa-amiaza si in orele serii, iar in restul teritoriului, noaptea. In Oltenia, astfel de fenomene vor fi pe arii restranse. Izolat, cantitatile de apa vor fi mai insemnate si va cadea grindina. Temporar, vantul va avea intensificari in toate regiunile, iar pe crestele montane va sufla tare. Temperaturile maxime, in scadere fata de cele din ziua precedenta, in regiunile vestice, sud-vestice, nordice si centrale, vor fi cuprinse, in general, intre 16 grade in nordul litoralului si in estul Transilvaniei si 25 de grade in sudul si in estul Munteniei, poate si in vestul Dobrogei.

In Bucuresti, vremea va fi calda. Cerul va fi variabil cu innorari spre seara si noaptea, cand vor fi averse si descarcari electrice, dar si rabufniri ale vantului. Temperaturile maxime vor fi in jurul valorii de 24 de grade.

Vineri, in jumatatea nordica a teritoriului, cerul va fi mai mult noros si va ploua. Ploile vor fi si sub forma de aversa, iar izolat vor mai fi descarcari electrice si cantitati de apa mai insemnate. Pe crestele montane, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare. In celelalte regiuni, innorarile vor fi temporare si ploile slabe, izolate. Valorile termice vor fi mai scazute decat in ziua precedenta, in cea mai mare parte a tarii, cu maxime de la aproximativ 12 grade in nordul Moldovei si in Maramures pana la 20 grade in sudul extrem. Vantul va avea intensificari in toate regiunile, iar in zona montana inalta va sufla tare.

In Bucuresti, temperaturile scad si in Capitala. Nu vor fi dupa-amiaza mai mult de 19 grade Celsius, pe un fond de cer variabil si vant mai alert.

Sambata, vremea va fi in general frumoasa si se va incalzi. Vor mai fi innorari temporare si ploi pe arii restranse in nord-vest, iar temperaturile maxime vor fi intre 17 si 25 grade. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 17 si 25 de grade, iar cele minime, in general, intre 4 si 12 grade. Duminica si in prima zi a saptamanii viitoare valorile termice vor fi mai ridicate decat cele normale pentru aceasta perioada, apoi vor scadea usor. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicata in jumatatea nordica a tarii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img