joi, 28 martie, 2024

Viata simpla la tara: De ce traiau mai mult si mai sanatos bunicii si stramosii nostri

Distribuie:

Publicat:

De multe ori rudele mele ii invoca pe stramosii nostri atunci cand vine vorba de alimentatie: “Haide Emilica, ia si tu o fripturica de miel! Nu, multumesc, nu vreau acum! Haide, ia, sa nu-mi spui ca nici d’asta nu mai mananci! „ Bunicii nostri mancau si miel si carne de vita, si porc, beau si o tuiculita pentru digestie (avem, iti dau!) si ai vazut ce sanatosi erau si cat de mult au trait! Ia si tu!” … Daca ar avea dispozitia sa stea sa le explic ca bunicii nostri traiau mai mult si sanatos din mai multe motive, nu doar ca mancau nu stiu ce, as face-o, le-as explica. Dar nu au din pacate dispozitia sa asculte. Asa ca o sa povestesc aici de ce bunicii nostri traiau mai mult si mai sanatos decat o facem noi astazi, ca sa inteleaga mai multa lume cate elemente din jurul nostru au legatura cu viata lunga si sanatoasa. Diferentele intre viata bunicilor si strabunicilor nostri la tara, si viata noastra de acum de la oras sunt MULTE si SEMNIFICATIVE, trebuie analizate pe rand si constientizate. Vreti sa aflati secretul unei vieti fericite si indelungate?

Iata ce teme sunt prezentate in articolul de mai jos:

1. Stil de viata
2. Lumina naturala
3. Aer
4. Apa
5. Hrana
6. Chimicale
7. Plastic is NOT fantastic!
8. Radiatii electromagnetice

Va invit sa cititi detalii despre fiecare in continuare:

1. Stil de viata
Stramosii nostri aveau UN ALT STIL DE VIATA – unul activ, NU sedentar. Ei MUNCEAU pamantul si lucrau in gospodarie pentru a se autosustine de-a lungul anului. Aveau o viata simpla la tara – lucratul pamantului + culturi agricole, culesul pomilor fructiferi de pe dealuri, avut grija de animale, facutul fanului, producere de hrana in propria gospodarie, sau troc pentru a face rost de alte alimente etc. Munca campului / pamantului / in gospodarie reprezinta un CU TOTUL ALT STIL DE VIATA fata de oraseanul modern de astazi.

Noi astazi stam in niste blocuri conserve (unii cu priveliste spre alt bloc), fara niciun metru patrat de pamant la indemana pentru a-l lucra, fara SPATIU pentru a creste vreun animal etc. Pentru a ne sustine de-a lungul anului, noi avem job-uri. Lucram 8 ore pe zi cu fundu’ pe un scaun sau ce mai facem pentru a primi un salariu de mizerie si a ne trai vietile de sclavi muncitori mai departe.

2. Lumina naturala
Pentru ca lucrau pamantul si in gospodarie, bunicii nostri aveau parte, din belsug, de lumina naturala, adica de Soare direct pe piele. Soarele direct pe piele este foarte important pentru sanatate (inclusiv impotriva cancerului!). De la munca in aer liber, bunicii nostri erau tot timpul bronzati, erau tot timpul mai inchisi la culoare decat “fantomele de la oras”, albe ca varu’, care se duc la mare si se prajesc de nu se vad din prima zi. Pur si simplu Soarele ii mentinea pe bunicii nostri MAI SANATOSI, prin proprietatile pe care le are corpul nostru atunci cand este expus la lumina solara (vitamina D etc).

Din pacate, noi astazi, prin stilul nostru de viata, NU MAI AVEM PARTE DE SOARE! Sa luam ca exemplu o zi obisnuita a unui orasean care lucreaza 8 ore pe zi intr-un birou. Se trezeste la 7 in apartamentul in care isi traieste viata. Se pregateste vreo ora sa plece la serviciu, pleaca pe la 8 din casa ca sa ajunga la 9 la birou (difera, bineinteles, de la om la om, distante, mijloace de transport etc). La 8 iese din casa si Soarele il lumineaza voios pe fata si corp.

3. Aer
Viata la tara ofera UN AER MAI CURAT. Viata la oras (mai ales orasele mari) ofera UN AER POLUAT. Are asta vreo legatura cu viata lunga si sanatoasa? Bineinteles! Aerul pe care il respiram este esential! In timp ce la tara se respira un aer mult mai curat si sanatos, noi la oras respiram in fiecare zi o chestie imbacsita plina de noxe si chimicale toxice care ne mentin corpul prost oxigenat si ne imbolnavesc. Apropo: cauza primara a cancerului este proasta oxigenare a celulelor corpului, deci…luati aminte la importanta aerului pe care il respiram! Repet indemnul meu: mutati-va din orasele poluate daca aveti cum!

4. Apa
Bunicii nostri beau apa din propria fantana cu apa curata, sau din raul curat din apropierea satului. Apa din natura (panza freatica nepoluata – fantani, lacuri curate, rauri curate, izvoare montane etc) este apa care ne hidrateaza si ne “hraneste” corpul cel mai bine. De acea apa pot avea parte cei care traiesc / traiau la tara. Avem noi aceasta posibilitate la oras? Nu, noi bem apa cu clor si metale grele de la robinet si apa chioara imbuteliata, pe care mai dam si bani la supermarket, si care mai e ambalata si in plastic (adica mai bagam in noi si niste fenoli toxici minunati ce trec din plastic in apa).

5. Hrana
Ehe… hrana este si ea foarte importanta pentru o viata lunga si sanatoasa.

Pai, eu nu cred ca traiau bine mersi. Traiau MAI MULT si MAI SANATOS decat noi cei de azi de la oras, insa nici ei nu si-au atins potentialul maxim de longevitate… Ei mancau carne ca asa au mostenit de la parinti si parintii de la parintii lor si tot asa. Nu stiu cine unde cand de ce a introdus carnea in alimentatie dar nu cred ca a facut prea mult bine omenirii :). Nu conteaza, sa nu deviem prea mult.

Sa mergem pe argumentatia din primul paragraf al acestui text. “Uite, bunicii mancau carne si traiau bine, mananca si tu!”. Aici sunt 2 chestii. Da, mancau carne, INSA FACEAU O GRAMADA DE MISCARE (munca) si “topeau” astfel orice grasime, orice mancare grea etc. La ei NU SE DEPUNEA pentru ca faceau miscare, aveau o viata activa! La noi mancarea nu se “topeste” pentru ca noi suntem sedentari!

La noi mancarea se depune (ne facem grasi), grasimea infunda niste vase cu colesterol si de aici o gramada de probleme etc. Chiar daca am avea IDENTIC aceeasi alimentatie cu a bunicilor si stramosilor nostri, din cauza stilului de viata sedentar pe care il avem noi azi, fara efort fizic, viata in spatii inchise etc, tot n-am fi sanatosi.

Apoi, a doua chestie: carnea pe care o mancau ei ERA DE LA EI DIN CURTE, FARA CHIMICALE TOXICE, FARA E-URI, FARA HORMONI DE CRESTERE, FARA ANTIBIOTICE, FARA ALTE TOXINE etc etc etc. La noi, carnea de la supermarket, pe care o mancam in fiecare zi, despre care nu stim nimic – ce contine, cum a fost crescut animalul, in ce conditii, a vazut vreodata soarele?, ce a mancat? etc, acea carne este pur si simplu “mancare otrava”.

In plus, bunicii nostri erau mult mai credinciosi decat noi. Ceea ce ii facea sa tina posturile alimentare de peste an, si aveau astfel perioade semnificative de timp in care corpul se detoxifia (postul la ortodocsi inseamna fructe, legume, cereale, fara niciun fel de produs de origine animala – un regim foarte sanatos pentru organism, desi cu cerealele sunt in dubiu).

Multi dintre stramosii nostri tineau post alimentar (fara produse animale) si miercurea si vinerea, tot timpul anului. Noi astazi am renuntat la a mai tine post – marea greseala pentru sanatatea noastra biologica si in principiu renuntam la tot ce tine de Dumnezeu din ce in ce mai mult (mai ales orasenii).

6. Chimicale
Stramosii nostri nu erau intoxicati cu otravurile care ajung intr-un fel sau altul in corpurile noastre. Chimicale se gasesc NU doar in mancare, ci intr-o gramada de produse pe care noi le folosim, si de la care preluam toxine in corpul nostru: haine din plastic, castroane si ustensile folosite la gatit din plastic, produse de igiena pline de chimicale, deodorante cu aluminiu si chimicale nocive, cosmetice pline de chimcale, parfumuri toxice, pasta de dinti cu fluor toxic, sampoane si sapunuri cu chimicale, guma de mestecat cu aspartam toxic, tic tac chimicalos etc etc etc.

7. Plastic is NOT fantastic!
O mare problema a vietii noastre de azi este PLASTICUL. Folosirea plasticului, cel putin in industria alimentara, ar trebui dupa parerea mea interzisa, pentru ca folosit intr-un astfel de sector, plasticul se comporta precum un material toxic care ne afecteaza sanatatea.

Bunicii nostri traiau mai bine, mai sanatos si mai mult decat noi SI PENTRU CA NU AVEAU CONTACT DIRECT (prin piele si ingerare) CU CHIMICALELE SI PETROLUL DIN PLASTICUL DE AZI…

8. Radiatii electromagnetice
Pe vremea bunicilor nostri, radiatiile nocive electromagnetice nu prea existau. Corpul lor nu era bombardat zi de zi, non stop, cu radiatii, precum este corpul orasenilor de azi.

Astazi avem peste tot in jurul nostru emitatoare GSM pe blocuri, routere wireless si WI-FI peste tot, incalzim mancarea la microunde toxic, stam cu orele la TV, calculator si pe mobil etc. Bunicii nostri nu aveau astfel de “contacte”, deci…traiau mai sanatos.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img