vineri, 29 martie, 2024

Victor Ciutacu: Plutonul de executie aliniat sa-l arda pe Cristi Puiu ma umple de scarba

Distribuie:

Publicat:

Victor Ciutacu sare în apărarea regizorului Cristi Puiu, după ce afirmațiile sale despre purtarea măștii de protecție au generat critici puternice.

„Ma lasa rece cinematografia romaneasca, marile ei succese de festival, coteriile si interesele meschine ale uneia dintre breslele campioane la promiscuitate. Dar modul in care s-a aliniat plutonul de executie ca sa-l arda pe Cristi Puiu pentru un discurs cat se poate de justificat nu poate decat sa ma umple de scarba. Si sa-mi aminteasca de protestele ridicole care au facut din Piata Victoriei cel mai dezgustator loc din capitala. La tura asta, insa, alaturi de istericii consacrcati, scenaristii au mai pus in shaorma cu de toate si niste, chipurile, sceptici analitici. Care au avut concomitent subita revelatie ca masca e adevarul, calea si viata. Mars, bai, securistilor jenanti, incercati si voi sa fiti macar o data utili societatii. Ca o sugestie umila, ati putea sa va apucati de munca”, spune duminică Victor Ciutacu.

Regizorul Cristi Puiu a declarat vineri noaptea, la proiecţia în avanpremieră naţională a celui mai nou film al său, "Malmkrog", că este "inuman" ca spectatorii să privească un film de 200 de minute purtând masca de protecţie pe faţă, potrivit Agerpres.

„Filmul a ieşit în Franţa, în săli de cinema, fără distanţare socială şi fără mască, în interior, cum ar veni treaba. Şi ăsta este motivul pentru care eu nu particip la această poveste", a explicat Puiu, înainte de începerea proiecţiei.

„Dacă dumneavoastră sunteţi aici şi vă uitaţi la un film azi, este pentru că au existat nişte oameni indisciplinaţi în România în decembrie '89 şi care au zis 'Nu' dictaturii. Puterea instalată ar face bine să discute cu oamenii, să intre în dialog, nu să ne trateze ca pe nişte vite. Da, există această problemă, există o epidemie, există un virus, dar tonul autorităţilor statului este inacceptabil", a afirmat regizorul.

„Şi ştiu că oamenii sunt speriaţi şi respect şi distanţarea socială şi port masca când intru în absolut orice spaţiu închis. Dar dacă mâine o să vă ceară dumneavoastră să mergeţi în mâini, credeţi-mă, o să mergeţi în mâini”, a mai zis el.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img