joi, 28 martie, 2024

Victor Ponta a confirmat: “Calin Popescu Tariceanu va fi presedinte al Senatului”

Distribuie:

Publicat:

Victor Ponta a anuntat ca presedinte al Senatului va fi tot seful ALDE, Calin Popescu Tariceanu. Totodata, premierul a anuntat si ca se asteapta ca o parte din parlamentari, cel mai probabil de la PNL, vor da tarcoale Partidului Social Democrat in zilele urmatoare.

“Vor fi 2-3 parlamentari care luni vor vrea sa fie in PSD. Presedintele Senatului va fi domnul Tariceanu. Decizia CCR din 2013 publicata in Monitorul Oficial spune foarte clar daca un singur partid are majoritatea absoluta, presedintele este obligat sa respecte decizia electoratului. N-as vrea ca Iohannis sa fie mai rau ca Basescu. “, a spus Ponta la Rommania TV.

De asemenea, fostul prim-ministru spune ca presedintele Klaus Iohannis e obligat sa numeasca un premier PSD cat mai repede. Ponta a invocat articolul 103 din Constitutie.

(1) Presedintele Romaniei desemneaza un candidat pentru functia de prim-ministru, in urma consultarii partidului care are majoritatea absoluta in Parlament ori, daca nu exista o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate in Parlament.

(2) Candidatul pentru functia de prim-ministru va cere, in termen de 10 zile de la desemnare, votul de incredere al Parlamentului asupra programului si a intregii liste a Guvernului.

(3) Programul si lista Guvernului se dezbat de Camera Deputatilor si de Senat, in sedinta comuna. Parlamentul acorda incredere Guvernului cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img