vineri, 29 martie, 2024

Victor Ponta face jocurile PSD: se transeaza situatia in Senat

Distribuie:

Publicat:

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, spune că senatorii formaţiunii vor vota mai degrabă un social-democrat în funcţia de preşedinte al Senatului, după ce Curtea Constituţională a decis, miercuri, că alegerea lui Teodor Meleşcanu a fost neconstituţională, dar că este important şi ce candidat va nominaliza PSD pentru acest post.

Ponta a fost întrebat, miercuri după-amiază, într-o conferinţă de presă susţinută la Tulcea, ce se va întâmpla cu funcţia de preşedinte al Senatului, după ce Curtea Constituţională a decis că alegerea lui Teodor Meleşcanu a fost neconstituţională, informează News.ro.

"O să vedem care sunt candidaţii, de la PSD şi de la PNL bănuiesc că vor fi candidaţii şi atunci o să decidem cele trei voturi ale noastre. De principiu, mai degrabă ar vota un social-democrat, dar este foarte important cine este acea persoană, sper să aleagă bine PSD-ul candidatul, nu ştiu, dacă e Titus Corlăţean, dacă e Cazanciuc, vorbesc că ei sunt vicepreşedinţi. O să discut cu colegii mei, dar mai degrabă votul nostru o să meargă în acea direcţie. De la Pro România sunt doar trei senatori, nu ştiu dacă acele trei voturi sunt cele care să schimbe balanţa, dar e o ocazie pentru PSD să arate că vrea să se schimbe. În funcţie şi de propunerea pe care o vor face, vor da un mesaj pozitiv sau negativ”, a declarat Victor Ponta.

Alegerea lui Teodor Meleşcanu la conducerea Senatului este neconstituţională, a decis miercuri, Curtea Constituţională, după ce a amânat de mai multe ori pronunţarea pe acest subiect.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img