sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Victorie decisiva pentru Simona Halep! S-a calificat in optimile de finala ale turneului de la Miami

Distribuie:

Publicat:

Simona Halep a reusit cea mai buna evolutie din acest an si s-a calificat de o maniera entuziasmanta in optimile de finala ale turneului de la Miami.

Romanca de pe locul 5 WTA a avut nevoie de mai putin de o ora pentru a se impune in meciul cu Anett Kontaveit (112 WTA), scor 6-3, 6-0.

Simona a aratat excelent din punct de vedere fizic si pare sa fi lasat definitiv in urma problemele de la genunchi, care au chinuit-o in acest inceput de an. Extrem de agresiva si de sigura pe ea, constanteanca a luat initiativa inca din startul meciului cu sportiva din Estonia, venita din calificari, si a reusit un break in chiar primul game al jocului.

Kontaveit a tinut pasul cu adversara sa doar pana la mijlocul primului set. De la 4-3, baltica nu a mai avut replica, iar Halep a castigat nu mai putin de opt game-uri consecutive, pentru a se impune in doar 55 de minute si a obtine pentru prima oara in 2017 doua victorii la rand.

In turul urmator, Simona Halep o va intalni pe australianca Samantha Stosur (19 WTA), care a invins-o in trei seturi, scor 4-6, 6-3, 7-5, pe Shuai Peng (China, 43 WTA).
Halep si Stosur s-au intalnit de opt ori pana in prezent, iar scorul duelurilor directe este egal. Ultimele doua meciuri s-au jucat anul trecut si, la fel ca in palmaresul general, fiecare a obtinut cate o victorie. Romanca s-a impus in semifinale la Madrid, scor 6-2, 6-0, in timp ce sportiva de la Antipozi a castigat in optimi la Roland Garros (7-6, 6-3).

Anul trecut, Halep a ajuns in sferturile de finala la Miami, turneu la care cel mai bun rezultat al carierei este prezenta in semifinale, in 2015.

Pentru calificarea in optimi, Halep va primi 77.265 de dolari si 120 de puncte WTA.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img