joi, 28 martie, 2024

VIDEO Bătaie cruntă într-un centru de plasament. Un adolescent a agresat mai mulţi copii pentru a-i face dreptate fratelui său

Distribuie:

Publicat:

Imagini dure înregistrate la un centru de plasament din Râmnicu Vâlcea au fost date date publicităţii miercuri, 14 februarie. Conducerea Direcţiei Judeţene pentru Protecţia Copilului Vâlcea şi oficialii Poliţiei desfăşoară o anchetă. 

Iată ce a declarat pentru Adevărul, şeful Direcţiei Judeţene pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea (DJASPC), dr. Nicolae Badea, referitor la scandalul de la centrul de plasament din Râmnicu Vâlcea:

 „Copiii, în exuberanţa lor, fac şi lucruri trăznite. Am făcut o Comisie de Anchetă Administrativă. N-am aflat, încă, care a fost motivul real al acelui scandal.  Oricum, supărarea mea mare este că personalul de supraveghere nu a fost acolo, să facă ce trebuie, altfel nu s-ar fi întâmplat acest eveniment regretabil.”, spune şeful direcţiei.  Măsuri administrative împotriva şefului de centru şi a personalului de supraveghere „O să continuăm mâine cercetarea şi vom vedea ce măsuri administrative se impun: şefului de centru, personalului de supraveghere…  Nu e admisibil să se întâmple astfel de lucruri unor copii care şi aşa sunt oropsiţi de soartă, fiind în sistemul de protecţie. Noi trebuie să le creem exemple pozitive.

  Încă este acolo directoarea adjunctă (ora 17:00 – n.r.), cu o echipă de specialişti, să vadă în amănunt ce s-a întâmplat.  Din păcate, nu m-au informat şi este regretabil pentru mine, deşi avem o procedură care spune clar că orice eveniment trebuie anunţat directorului. Şi eu am aflat tot de la un jurnalist…”, recunoaşte dr. Badea.  40 de copii în două centre „sunt foarte uşor de supravegheat” „Este un scandal între minori; minorii nu ai cum să-i pedepseşti, trebuie să-i consiliezi, să-i aduci pe calea cea bună, să nu mai facă gesturi de acest fel.

Nu putem decât să ne îndreptăm împotriva educatorilor şi a supraveghetorilor.  Putem să luăm măsuri doar cu personalul specializat, cu atât mai mult cu cât, acolo, nu mai avem decât 12 copii într-un centru şi vreo 28 în alt centru (ambele centre sunt în aceeaşi curte – n.r.). Deci, doar 40 de copii în două centre. Adică, sunt foarte uşor de supravegheat!”, a explicat şeful direcţiei.  „Este inadmisibil, să se întâmple lucrurile acestea când am personal dublu decât în standard”  „Chiar, mă surprinde faptul că au rămas nesupravegheaţi, când acolo avem personal aproape dublu decât este necesar. Aceasta este de fapt mâhnirea mea: adică am personal mai mult decât dublu.  Am găsit înţelegere la Consiliul Judeţean Vâlcea, că, dacă ar fi fost după mine, aş fi redus din personal. Este inadmisibil, să se întâmple lucrurile acestea când am un număr dublu decât în standard…  Ce riscă? Păi, o sancţiune pe care o s-o aplice Comisia de Disciplină – pentru nesupraveghere, pentru neglijenţă în serviciu… Dacă ar fi după mine, eu aş fi mai exigent în privinţa sancţiunii.  Din păcate, nu sunt în Comisia de Disciplină şi trebuie să mă supun deciziei acesteia, care, la rândul ei, are şi un membru de la sindicat. Cum sindicaliştii sunt mai permisivi, o să propună prima măsură – mustrarea scrisă.”, este de părere directorul DJASPC.  „Cer scuze opiniei publice pentru tot ce s-a întâmplat” „Eu cred că ar trebui să fie o măsură mai drastică.

Oricum, nu mă pot pronunţa până nu am propunerea pe masă. Înainte, însă, trebuie găsiţi toţi salariaţii care erau de serviciu şi în momentul în care avem toate declaraţiile pe masă, stabilim vinovăţia fiecăruia şi vom aplica sancţiunea cuvenită.  În mod normal, ar trebui, ca de mâine încolo, raportul să fie pe masă, ca să aplicăm sancţiunile. Cer scuze opiniei publice pentru tot ce s-a întâmplat”, ne-a mai declarat directorul Direcţiei Judeţene pentru Protecţia Copilului şi Asistenţă Socială Vâlcea, dr. Nicolae Badea.     

sursa:adevarul.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img