vineri, 19 aprilie, 2024

VIDEO REVOLTATOR – O cantareata celebra si-a BATUT JOC de imnul Romaniei, de Ziua Micii Uniri: l-a intonat gresit, de mai multe ori

Distribuie:

Publicat:

Imnul național a fost intonat greşit la Piatra Neamț, cu ocazia manifestaţiilor de Ziua Unirii Principatelor Române. Aflată pe scenă, cântăreaţa de muzică populară Viorica Macovei a încurcat versurile în mai multe rânduri.

La manifestaţiile de la Piatra Neamţ cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române, imnul României a fost interpretat într-o manieră diferită de către artista Viorica Macovei, care a inversat de mai multe ori versurile imnului de stat.

Primele două versuri din prima strofa au fost urmate de primul vers din a doua strofă a imnului: "Acum ori niciodată să dăm dovezi la lume", ca mai apoi, interpreta să revină la versul patru din strofa întâi: "La care să se-nchine și cruzii tăi dușmani".

Artista cântă în continuare strofa a patra, apoi a revenit la a doua strofă.

Imnul de stat al României are în total unsprezece strofe, care la ocazii festive se interpretează strofele 1, 2, 4 și 11.

Intonarea incorectă a imnului de stat la manifestările oficiale este sancţionată, după lege, cu o amendă între 2.500 şi 5.000 de lei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img