joi, 28 martie, 2024

VIDEO – Ziua si gafa pentru premierul Dancila. Asculta ultima balba a primului ministru

Distribuie:

Publicat:

Premierul Viorica Dancila a declarat, la inceputul sedintei de Guvern de joi, ca modificarea legilor achizitiilor publice va duce la reducerea birocratiei si a termenelor, o problema ridicata pana acum. Premierul a facut si o greseala, spunand ca ordonanta reduce "democratia”,dupa care s-a corectat.
”Putem spune, pe scurt, ca reducem democratia si reducem… reducem birocratia si reducem termenele”, a spus Viorica Dancila, la inceputul sedintei de guvern, in timp ce vorbea despre modificarea pachetului de legi privind achizitiile publice.

”Este un act normativ mult asteptat si cerut atat de administratia publica, cat si de agentii economici. Acest act normativ va contribui la ridicarea barierelor in calea investitiilor din Romania. Aseara (miercuri seara – n.r.) dl ministru Eugen Teodorovici a prezentat pe larg in ce constau modificarile pachetului de legi pe achizitiile publice, dar si faptul ca aceste modificarui au fost facute pe baza consultarilor cu Comisia Europeana.(…) Cred ca este foarte important acest lucru si cred ca acest lucru e asteptat de foarte multi romani”, a afirmat premierul.

Potrivit unui document prezentat de ministrul Finantelor referitor la noul regim al achizitiilor publice, controlul Curtii de Conturi se va realiza ex-post, dupa atribuire, si se elimina dublulul control si deciziile contradictorii intre autoritatile statului. „Dupa semnarea contractului de achizitie singura autoritate care va mai controla legalitatea atribuirii va fi Curtea de Conturi”.
De asemenea, „nu se mai iroseste timpul pentru reluarea procedurilor de atribuire in cazul unor modificari neesentiale ale contractelor de achizitie”. Autoritatea contractanta va putea derula contractul in paralel cu procedura de achizitie. Acest drept al autoritatii contractate se va putea exercita in situatii de urgenta (de exemplu, in caz de calamitati naturale). video: mediafax.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img