vineri, 29 martie, 2024

Viktor Orban nu cedeaza. Cum vrea sa apere granita cu Romania

Distribuie:

Publicat:

Viktor Orban a cerut consolidarea masurilor de securizare a granitelor Ungariei in contextul afluxului de migranti catre Europa si a reafirmat ca ministrii apararii si afacerilor interne ungari au primit dispozitii de a face pregatiri pentru construirea unei linii de aparare de-a lungul granitei cu Romania, relateaza MTI.

”Noi unitati de trupe au fost trimise la granita, politia este in asteptare in districtele Bacs-Kiskun si Csongrad, iar ministrii apararii si de interne au primit dispozitii sa faca pregatiri pentru construirea unei linii de aparare de-a lungul granitei Ungariei cu Romania. Daca trebuie, ne vom apara granita pe intreaga sa lungime, din Slovenia pana in Ucraina”, a spus seful executivului ungar.

El a subliniat ca Ungaria este un stat suveran si un cetatean strain poate intra pe teritoriul ungar numai daca respecta legile acestei tari.

”Viitorul Europei nu este periclitat in principal de migranti, ci de liderii politici, economici si intelectuali care incearca sa reconfigureze Europa si pe europeni”, a adaugat seful guvernului de la Budapesta.

In opinia sa, migratia poate fi stopata, dar problema este aceea ca Uniunii Europene ii lipseste vointa de a se proteja singura. ”Este prea tarziu pentru Bruxelles sa inteleaga ca este crucial sa confrunti realitatea in loc sa visezi in continuare. Realitatea este aceea ca o lume a ‘societatilor paralele’ este in constructie in multe tari europene de ceva timp si aceste societati au suprimat ‘lumea nostra’ pentru ca nou-venitii nu au deloc dorinta de a prelua modul nostru de viata, intrucat ei cred ca al lor este mai potrivit”, a mai spus Orban.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img