marți, 16 aprilie, 2024

Viorica Dancila a dat LOVITURA: Discutii cu premierul Chinei si alti 15 lideri europeni

Distribuie:

Publicat:

Prim-ministrul Viorica Dăncilă participă, joi și vineri, la Dubrovnik, în Croația, la Summit-ul cooperării între statele din Europa Centrală şi de Est şi China – 16+1. Dăncilă s-a întâlnit cu premierul Chinei, Li Keqiang, dar și cu alți 15 lideri europeni, printre care și Viktor Orban.

Șeful Executivului e însoțit de o delegație oficială, din care fac parte viceprim-ministrul Viorel Ștefan, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ștefan-Radu Oprea, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, și șeful Cancelariei premierului, Costin Mihalache.

Statele europene participante la formatul „16+1” sunt: Albania, Bosnia şi Herțegovina, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Macedonia de Nord, Muntenegru, Polonia, România, Slovacia, Slovenia, Serbia şi Ungaria. 11 dintre statele participante sunt şi membre UE.

La formatul de cooperare 16+1 participă, în calitate de observatori, Austria, Belarus, Grecia, Elveția, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Serviciul European de Acțiune Externă.

România a găzduit, la 26 noiembrie 2013, al doilea Summit 16+1. În pregătirea acestui eveniment, în luna octombrie 2013, la Bucureşti, a fost inaugurat mecanismul de întrunire periodică a coordonatorilor naționali și practica documentului final – „Linii directoare” – convenit prin consens.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img