joi, 25 aprilie, 2024

Viorica Dancila a facut anuntul care ii priveste pe parintii din Romania! Ce se intampla de fapt cu alocatiile copiilor

Distribuie:

Publicat:

Premierul Viorica Dancila a anuntat, vineri, la Parlament, ca alocatiile de stat pentru copii vor fi majorate incepand cu 1 martie si ca nu a fost luata in calcul, de catre Executiv, posibilitatea unei prorogari. Ea a spus ca va fi adoptata o Ordonanta de urgenta pentru a reglementa calculul alocatiilor.

„Tot PSD va rezolva aceasta problema si tot Guvernul Romaniei. Credeam in bunele intentii ale PNL daca erau fundamentate in mod corect. Modul in care au gasit posibilitatea de a finanta alocatiile din bugetul asigurarilor sociale este un mod care nu e corect si nu putem realiza acest lucru. Dupa cum stiti, tot noi am identificat solutia de a lua din deficit si a creste alocatiile. Mai mult, legea alocatiilor de stat este legea 61/1993, cu modificarile si completarile ulterioare, mai ales la art. 3. Deci, ca sa putem modifica alocatiile pentru copii trebuie sa dam o ordonanta de guvern, o ordonanta de urgenta in care sa reglementam calculul acestor alocatii”, a spus Dancila, dupa votul pe bugetul de stat pe 2019.

Premierul i-a acuzat pe initiatorii amendamentului de lipsa de seriozitate in ce priveste indicarea sursei de finantare pentru majorarea alocatiilor.

„Inca o data ma uimeste faptul ca se da dovada de atata neseriozitate, sa spui ca iei din excedent, excedentul care il ai la sfarsitul anului, in ultimul trimestru, si sa cresti alocatiile cu 1 martie. Mi se pare un lucru total neserios”, a spus Dancila.

Despre criticile Opozitiei, privind plata alocatiile prin majorarea deficitului, Viorica Dancila a explicat ca este singura posibilitate.

„Cum puteam sa luam din excedent? Excedentul il cunosti la sfarsitul anului. Maresti (alocatiile, n.r.) din martie, iar excedentul il stii din octombrie incolo. Deci nu aveai cum sa iei din excedent fondurile. Deci este singura posibilitate pe care am identificat-o. Dar, oricum, deficitul este sub 3%, deci ne incadram in normele europene – 2,76 – deci este totul corect”, a mai spus premierul.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img