vineri, 29 martie, 2024

Viorica Dancila anunta schimbari MAJORE pentru angajati si administratiile publice

Distribuie:

Publicat:

Premierul României, Viorica Dăncilă, a susținut marți că în perioada următoare autoritățile publice vor fi încurajate să folosească mașini cu emisie redusă. De asemenea, Dăncilă a mai spus că la nivel european au fost obținute mai multe drepturi pentru muncitori și lucrători.

 

„Am obținut cu Parlamentul European stimularea pieței și încurajarea autorităților publice să folosească vehicule cu emisie reduse de dioxid de carbon. În plus președinția română și Parlamentul European au ajuns la un acord politic privind intruducerea mai rapidă a cabinelor aerodinamice pe piața auto. Aceste cabine vor economisi combustibil, vor îmbunătăți vizibilitatea, siguranța și confortul șoferilor și vor spori siguranța pentru ceilalți participanți la trafic.

Din punct de vedere social pași concreți am făcut și în privința drepturilor locrătorilor. Am finalizat dosare cheie în domeniul social: directiva care o să asigure o mai mare claritate și în ceea ce privește condițiile de muncă, Sunt norme de care vor beneficia milioane de lucrători europeni. Directiva privind echilibrul dintre viața profesională și cea privată pentru părinți și îngrijitori cu o contribuție majoră: promovarea egalității de gen sau normele privind reducerea la factori cancerigeni la locul de muncă. Sunt reglementări care răspund provocărilor actuale la nivelul UE”, a spus Viorica Dăncilă în ședința de Guvern de marți.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img