joi, 28 martie, 2024

Virgil Guran, consilier al prim-ministrului: Se incearca evitarea carantinarii Capitalei

Distribuie:

Publicat:

 

Consilierul premierului, Virgil Guran, a declarat, duminică, în exclusivitate la Antena 3, că deși rata de infectare a depăștit 3 la mia de locuitori, se încearcă evitarea carantinării Capitalei, pentru că acest fapt ar produce o serie de prejudicii majore.

"Mâine va fi Comitetul pentru situații de urgență în București și se vor anunța măsurile care se vor lua, dar oricum, în concordanță cu hotărârea de guvern care spune clar cam ce măsuri trebuie să fie luate și că aceste măsuri se aplică în 48 de ore de la apariția situației respective. (…)

În momentul de față se încearcă evitarea carantinării Capitalei, pentru că așa cum am mai spus Capitala este foarte importantă din punct de vedere economic, din punct de vedere social, al coordonării administrative a țării și s-ar aduce un prejudiciu economic și din alte puncte de vedere foarte mare și ne-ar afecta foarte mult", a declarat Virgil Guran.

Rata de infectare cu coronavirus a depăşit, duminică, 3 la mia de locuitori, ajungând, mai exact, la 3,02

Capitala are, duminică, cea mai mare incidenţă cumulată a cazurilor de infectare cu coronavirus, calculată în ultimele 14 zile, la mia de locuitori, respectiv de 3,02, potrivit raportării transmise de Grupul de Comunicare Strategică.

Potrivit cifrelor, ar însemna că Bucureștiul intră în scenariul roșu, ceea ce ar presupune inclusiv închiderea şcolilor.

Duminică au fost înregistrate 3.920 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV-2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv, şi 60 de oameni au murit.

Până astăzi, 18 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 180.388 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus, iar 5.872 de bolnavi au murit.

Bucureştiul a înregistrat duminică peste 700 de cazuri noi de COVID şi a trecut de pragul de 3 cazuri la mia de locuitori, ceea ce ar implica adoptarea unor măsuri suplimentare de restricție.

Conform celor mai recente decizii ale autorităților, în zonele în care incidența depășește 3 la mie purtarea măștii este obligatorie în toate spațiile deschise.

Atingerea acestui prag de 3 la mie ar putea afecta și învățământul

Ce restricţii se impun în Bucureşti, după depăşirea pragului de 3 infectări la 1.000 de locuitori

1. Masca, obligatorie în toate spaţiile publice

2. Şcolile intră în scenariul roşu, toate cursurile se ţin online

3. Restaurantele, teatrele şi cinematografele se închid

Măsurile ar urma să se ia pe o perioadă de 14 zile, apoi să se facă reevaluări.

Bucureşti a depăşit rata de infectare 3. Prefect: Mâine vom lua o decizie cu privire la școli

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a declarat duminică, atunci când Bucureşti a atins pragul de infectare de 3 la mia de locuitori, că nu va convoca astăzi Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img