joi, 18 aprilie, 2024

Virgil Popescu, ministrul Economiei, vorbeste de un prejudiciu de 648 de milioane de lei la CE Oltenia, dupa schimbarea directorului general

Distribuie:

Publicat:

Virgil Popescu, ministrul Economiei, vorbește de un prejudiciu de 648 de milioane de lei la Complexul Energetic Oltenia, după schimbarea directorului general, anunță MEDIAFAX.

„Directorul general al Complexului Energetic Oltenia a fost schimbat din funcție. Lucrurile trebuie să se lămurească acolo, pentru că acel prejudiciu de 648 de milioane de lei mă neliniștește foarte mult. Noi vrem să dăm un ajutor de stat de salvare a companiei de 1,2 miliarde de lei, deci trebuie să știm cine e vinovat și dacă e cineva vinovat va trebui să răspundă pentru acest prejudiciu”, a postat Virgil Popescu, pe Facebook, marți după-amiază.

Anterior, tot pe Facebook, ministrul a spus că trebuiau luate măsuri în privința fostului director al Complexului Energetic Oltenia, Sorin Boza, care a fost eliberat luni din funcție. "Trebuiau luate măsuri, pentru că perioada vizată includea actualul Directorat. În raportul corpului de control al prim-ministrului era prevăzut că au fost descoperite nereguli inclusiv în ceea ce priveşte modul de selectare a membrilor Directoratului. Până acum nimeni nu a spus nimic", spune ministrul.

Daniel Burlan l-a înlocuit pe Sorin Boza în funcția de președinte al Directoratului Complexului Energetic Oltenia, confom deciziei Consiliului de Supraveghere al companiei.

Sorin Boza a fost numit la conducerea companiei la finele anului 2016.

CE Oltenia este în subordinea Ministerului Economiei. Ministrul Virgil Popescu declara, într-un interviu acordat MEDIAFAX la jumătatea lunii ianuarie, că va urma o evaluare a directoratului de la CEO, făcută de către Consiliul de Supraveghere.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img