vineri, 26 aprilie, 2024

Visa și CNIPMMR: 2 din 3 IMM-uri din România acceptă plățile digitale datorită rapidității, siguranței și accesului imediat la bani

Distribuie:

Publicat:

Rapiditatea, siguranța și accesul imediat la bani sunt principalele avantaje subliniate de IMM-urile care au implementat plățile electronice.

48% dintre firmele care nu acceptă plata cu cardul spun că intenționează să implementeze soluții de acceptare a plăților electronice în viitor

 

București, 4 octombrie 2022 – Aproape două treimi (64%) dintre firmele mici și mijlocii din România declară că acceptă plata cu cardul datorită rapidității, siguranței și accesului imediat la bani, arată rezultatele celui mai recent sondaj privind digitalizarea afacerilor derulat de Visa în parteneriat cu Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR).

Totodată, jumătate (48%) dintre firmele care încă nu acceptă plata cu cardul au declarat că intenționează să implementeze soluții de acceptare a plăților electronice în viitor, ca măsură de sprijinire a dezvoltării afacerilor. Un motiv important pentru firmele care acceptă deja sau intenționează să implementeze plățile electronice este și cererea din partea clienților pentru astfel de soluții.

Pentru a rămâne competitive în economia digitală globală, IMM-urile trebuie să se asigure că oferă metodele de plată pe care consumatorii le preferă și că au o prezență online solidă. De la începutul pandemiei, Visa a lansat mai multe soluții și programe comunitare pentru a susține numeroase întreprinderi mici și mijlocii să accepte plăți electronice și pentru a facilita accesul acestora la economia digitală, contribuind astfel la un mediu economic mai incluziv și mai sustenabil.

Continuarea pe stiriepsurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img