joi, 25 aprilie, 2024

Vitamina A, esentiala pentru sanatatea plamanilor – Topul alimentelor care combat efectele poluarii

Distribuie:

Publicat:

Dieta cu vitamina A: alimentele pe care le consumăm pot juca un rol important în determinarea sănătății plămânilor. Adăugați în alimentație aceste alimente bogate în vitamina A pentru a combate efectele poluării și pentru a vă păstra plămânii sănătoși.

Pe măsurile ce sărbătorile se apropie, simțim o bucurie imensă, însă scăderea calității aerului și pandemia de coronavirus, împiedică vibrațiile pozitive ale sărbătorilor de iarnă. Ambele fenomene (poluarea și pandemia) au un impact major asupra tractului respirator. Fiecare dintre noi este îngrijorat de plămâni mai mult ca oricând și este timpul să luăm câteva măsuri serioase pentru a-i proteja în cel mai bun mod posibil.

Credeți sau nu, dar alimentele pe care le consumăm pot juca un rol important în determinarea sănătății pulmonare.

Alimentele bogate în antioxidanți ajută la eliminarea toxinelor pe care le inhalăm în fiecare zi. Există multe tipuri de alimente bogate în nutrienți care vă pot ajuta plămânii să se comporte mai bine, iar alimentele bogate în vitamina A sunt unul dintre ele.

Potrivit unui studiu publicat în revista „Nutrients”, „deficiența cronică a vitaminei A a fost asociată cu modificări histopatologice ale mucoasei epiteliale pulmonare care perturbă fiziologia pulmonară normală predispunând la disfuncții tisulare severe și boli respiratorii”.

continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img