vineri, 29 martie, 2024

Vitamina care ajuta la tratarea ulcerului – Protejeaza plamanii, ficatul si rinichii

Distribuie:

Publicat:

Vitamina U este un termen introdus la începutul anilor 50 pentru identificarea unui compus regăsit în sucul de varză. Contrar denumirii, vitamina U nu este o vitamină propriu-zisă, ci un derivat al aminoacidului metionină.

Vitamina U este disponibilă atât ca supliment alimentar, dar poate fi regăsită în mod natural și în multe alimente, în special în legumele crucifere, precum varză, broccoli, varza de Bruxelles și kale. Vitamina U este un ingredient regăsit și în creme, serumuri, măști de față și alte produse cosmetice.

Beneficiile vitaminii U pentru sănătate

Vitamina U este promovată în special în tratamentul ulcerului, deși specialiștii sunt de părere că acest compus este benefic și pentru îmbunătățirea digestiei, fortifierea sistemului imunitar, protecția împotriva anumitor alergii alimentare, micșorarea nivelului de colesterol și chiar accelerarea vindecării rănilor.

1. Tratarea ulcerului stomacal

Atunci când vitamina U a început să fie studiată de către cercetători, s-au descoperit o serie de beneficii, printre care faptul că un consum de aproximativ 900 ml de suc de varză pe zi ar putea ajuta la vindecarea ulcerului la stomac de 4-5 ori mai repede față de tratamentul standard pentru ulcer, disponibil la momentul respectiv.

Cu toate acestea, oamenii de știință nu au putut confirma dacă efectele obținute erau datorate vitaminei U sau multiplilor nutrienți conținuți de sucul de varză. Între timp s-au efectuat mai multe studii asupra acestui compus, dar rezultatele cu privire legătura dintre vitamina U și vindecarea ulcerului la stomac nu sunt încă pe deplin concludente.

2. Protecția plămânilor, a ficatului și a rinichilor

Vitamina U poate proteja plămânii, ficatul și rinichii de anumite afecțiuni. Potrivit unui studiu1 realizat pe animale, vitamina U poate repara daunele aduse ficatului în urma consumului de medicamente anticonvulsive pe bază de acid valproic, scrie doc.ro. Un alt studiu efectuat pe șoareci, cărora li s-a administrat vitamina U, sugerează că acest compus poate reduce nivelul de inflamație la nivelul rinichilor. În plus, mai multe cercetări pe animale indică faptul că vitamina U poate să diminueze daunele la nivelul plămânilor rezultate în urma crizelor de epilepsie.

CONTINUAREA PE EXQUILS.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img