vineri, 29 martie, 2024

VITAMINA CARE PREVINE INFARCTUL

Distribuie:

Publicat:

Carnitina are rol in arderea trigliceridelor din sange. Este catalogata drept aminoacid datorita structurii asemanatoare. Dar, de fapt, este vitamina BT. 
Spre deosebire de aminoacizi, carnitina nu este implicata in sinteza proteinelor. In schimb este folosita la transportul acizilor grasi cu lanturi lungi.
Astfel, contribuie la andepartarea stratului adipos si la o energie crescuta. De asemenea a re un rol esential in prevenirea infarctului.
Carnitina este indispensabila in desfasurarea porceselor metabolice si in functionarea normala a inimii. Este cel mai important aminoacid in dezvoltarea musculaturii si impiedica acumularea de acid lactic in muschi, combatand principala cauza a oboselii.
Este benefica si pentru ca mareste proprietatile antioxidante ale vitaminei C si E. Se gaseste in peste, pui, oua, carne rosie si lapte, nu se gaseste in vegetale.
Carnitina a fost izolata din carnea rosie la inceputul secolului 20 si apoi s-a reusit sinteza ei in laborator, insa rolul ei in organism nu a putut fi inteles decat in 1970, dupa care a fost introdusa pe piata sub forma de medicament si mai recent a fost reincadrata ca supliment nutritiv, fiind folosita in lumea sportului in special de catre culturisti, care au utilizat-o in ideea reducerii masei adipoase si pentru cresterea performantei fizice, cresterea rezistentei la efort.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img