marți, 16 aprilie, 2024

Vlad Voiculescu continua RAZBOIUL cu primarii: ‘Voiau sa-si construiasca cate un stadion ca sa faca acum vaccinarea si sa le ramana ceva si dupa’

Distribuie:

Publicat:

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, afirmă că amenajarea unui centru de vaccinare nu presupune costuri importate, însă precizează că unele judeţe au prezentat "nişte cifre care probabil că, dacă mergem pe fir înapoi, probabil că oamenii voiau să-şi construiască câte un stadion ca să facă acum vaccinarea şi să le rămână ceva şi după”. Voiculescu spune că în prezent sunt pregătite 250 de centre pentru etapa a doua a vaccinării.

"Lucrurile nu sunt aşa groaznice cum ar putea părea. Un centru de vaccinare înseamnă câteva mese, câteva scaune, câteva panouri despărţitoare, un frigider, un pat şi o chiuvetă. Dar nu vorbim aici de stadioane, nu vorbim despre… La un moment dat s-a făcut o estimare şi din anumite judeţe au venit nişte cifre care probabil că, dacă mergem pe fir înapoi, probabil că oamenii voiau să-şi construiască câte un stadion ca să facă acum vaccinarea şi să le rămână ceva şi după. Dar nu e cazul. E o chestiune relativ simplă şi relativ ieftină", a declarat Vlad Voiculescu, joi seară, la TVR1, în emisiunea realizată de Ionuț Cristache, ”România9”.

Ministrul a menţionat că "multe dintre materialele” necesare campanei de vaccinare, precum seringi, ace, halate, vor fi cumpărate centralizat prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi puse la dispoziţia centrelor de vaccinare.

Voiculescu a afirmat că vineri începe programarea pentru etapa a doua şi că există centre de vaccinare "care sunt deja pregătite”, iar "altele sunt în curs de pregătire”.

"Sunt pregătite 250 de centre care sunt mai mult decât suficiente pentru cantitatea de vaccin pe care o avem în momentul ăsta (…) Avem o platformă informatică şi lucrurile sunt pregătire, se lucrează în fiecare zi de dimineaţă până seara. Nu sunt perfecte, nu o să meargă totul perfect, nu merge totul perfect nicăieri, dar oamenii lucrează cu onestitate şi cu o oarecare pricepere de dimineaţă până seara la lucrul ăsta”, a adăugat Voiculescu.

Referindu-se la platforma dedicată vaccinării, ministrul a precizat că aceasta este "departe de a fi perfectă”, însă a menţionat că se lucrează la aceasta pentru îmbunătăţire.

"E încă departe de a fi perfectă şi probabil că vor exista sincope, cumva ca să avem aşteptările corecte. În perioada următoare cred că va evolua de o zi la alta. Dar avem o platformă şi e bine că o avem”, a mai spus acesta.

Ministrul a admis că nu există încă "toate elementele necesare” în privinţa procesului de vaccinare, el menţionând că din punct de vedere legislativ Guvernul urmează a stabili cum sunt plătiţi oamenii detaşaţi în aceste centre, dar şi modul în care aceste sunt finanţate.

Vlad Voiculescu a menţionat că nici în România, nici în Israel nu au fost semnalate reacţii adverse grave la vaccinul anti-COVID-19.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img