miercuri, 27 martie, 2024

Vladimir Putin, apostolul APOCALIPSEI: ‘Un conflict mondial ar insemna sfarsitul civilizatiei’

Distribuie:

Publicat:

Vladimir Putin și-a exprimat miercuri speranța că un „conflict global” este imposibil, altfel, a subliniat el, ar însemna „sfârșitul civilizației”. Declarația a fost făcută în discursul ținut în cadrul Forumului de la Davos, potrivit site-ului RBC, citat de digi24.ro.

Vladimir Putin a spus în discursul său că neînțelegerile care există azi în lume sunt „împletite, cum se spune, într-o spirală”.

„După cum știți, incapacitatea, dar și lipsa de voință de a rezolva astfel de probleme în secolul XX au dus la catastrofa celui de-al Doilea Război Mondial. Bineînțeles, în zilele noastre un astfel de conflict mondial, care, sper eu, în principiu este imposibil, ar însemna sfârșitul civilizației”, a declarat Vladimir Putin, potrivit RBC.

În același timp, el a precizat că situația poate evolua „imprevizibil și incontrolabil”, dacă nu se iau măsuri pentru a preveni acest lucru.

Putin a mai avertizat că există pericolul unei rupturi în dezvoltarea lumii, ceea ce va însemna o luptă de genul „toți împotriva tuturor”.

Acest lucru va duce la încercări de a rezolva lucrurile prin căutarea dușmanilor atât în interior, cât și în exterior, și prin distrugerea libertăților și valorilor fundamentale, crede Putin.

Președintele a mai declarat că pandemia de coronavirus a accelerat ritmul schimbărilor structurale în lume, conform unor premise care erau deja create. Potrivit acestuia, nu există motive să credem că există riscuri de o mai gravă escaladare a contradicțiilor actuale.

De asemenea, preşedintele rus a salutat prelungirea tratatului New START de limitare a arsenalelor nucleare rus şi american. Această prelungire „este fără îndoială un pas în direcţia cea bună”, a declarat Vladimir Putin, în timpul discursului video în cadrul forumului de la Davos.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img