joi, 28 martie, 2024

Volkswagen incepe constructia vehiculului electric in fabrica din Chattanooga, Tennessee: Investitia se ridica la 800 de milioane de dolari

Distribuie:

Publicat:

Volkswagen va investi 800 de milioane de dolari pentru construcţia unui nou vehicul electric la o fabrică deţinută în Chattanooga, Tennessee, în cadrul strategiei de trecere la producţia de vehicule fără emisii poluante, transmite Reuters, potrivit news.ro.

Producătorul auto german a anunţat luni, la salonul auto din Detroit, că va înfiinţa 1.000 de locuri de muncă şi că producţia noului vehicul electric în Tennessee va începe în 2022.

Producătorii auto germani au fost presaţi de preşedintele Donald Trump să creacă investiţiile în Statele Unite.

VW va folosi la Chattanooga un şasiu electric modular (MEB), pe care l-a proiectat pentru a fi o componentă de bază a vehiculelor sale electrice şi care va consolida toate componentele de control electronic şiva reduce numărul de microprocesioare.

Compania construieşte prima sa fabrică dedicată vehiculelor electrice la Zwickau, Germania, iar producţia de MEB va debuta acolo la sfârşitul anului 2019.

Volkswagen va mai începe să fabrice vehicule electrice la uzinele din Anting şi Foshan, China, în 2020, iar în oraşele germane Emden şi Hanovra în 2022.

”În mod evident gândim că vehiculele electrice vor juca un rol tot mai important”, a declarat guvernatorul statului Tennessee, Bill Haslam, care a fost prezent la anunţul făcut de Volkswagen.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img