vineri, 29 martie, 2024

Volodimir Zelenski, mesaj emoționant pentru România, după ce Ucraina a fost acceptată ca țară candidată la UE

Distribuie:

Publicat:

Volodimir Zelenski a trimis un mesaj emoționant pentru România, după ce Ucraina a fost acceptată ca țară candidată la UE. Președintele a ținut să-i mulțumească lui Klaus Iohannis pentru tot ajutorul acordat de la începutul războiului cu Rusia.

Președintele Ucrainei a ținut să-i mulțumească lui Klaus Iohannis pentru cooperarea de care a dat dovadă. Volodimir Zlenski nu a transmis un mesaj doar pentru România, ci și pentru toate țările din Uniunea Europeană.

„Mulţumesc, domnule preşedinte Klaus, cooperarea noastră în regiune şi în structurile europene poate deveni într-adevăr unul dintre fundamentele stabilităţii globale. (…) Acesta este cel mai mare pas spre consolidarea Europei care ar putea fi făcut în acest moment (…) Aşa mi-am început discursul la Consiliul European din 24 martie, acum trei luni, când v-am îndemnat să ne susţineţi”, a mărturisit Volodimir Zelenski.

Ce a mărturisit președintele Ucrainei

Volodimir Zelenski a sperat ca Ucraina să fie acceptată în Uniunea Europeană de la începutul războiului. Președintele Ucrainei susține că acesta este un mare pas, iar decizia nu ar fi fost benefică doar pentru țara vecină.

”Şi aceasta este o cale destul de mare pe care am parcurs-o în aceste trei luni! Noi toţi împreună: Ucraina, statele dumneavoastră şi Uniunea Europeană în ansamblu. Această cale nu este politică. Cred că acesta este ceea ce va fi întotdeauna punctul de plecare al noii istorii a Europei. Europa fără diviziune. Europa fără zone gri. Europa care este cu adevărat unită şi care ştie să se apere, valorile, viitorul ei.”, a adăugat președintele Ucrainei.

Președintele Ucrainei speră că Rusia va înceta atacurile în viitorul apropiat, mai ales dacă Ucraina va face parte din Uniunea Europeană. Volodimir Zelenski le este recunoscător tuturor celor ce au intervenit în ajutorul țării pe fondul războiului cu Vladimir Putin.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img