vineri, 29 martie, 2024

Vrei sa scoti cat mai multi bani din vanzarea masinilor second-hand? Iata 5 sfaturi care iti asigura un profit bun

Distribuie:

Publicat:

Spalarea, ceruirea si atentia la fiecare detaliu; fotografii de calitate si cercetarea pietei pentru un pret cat mai bun… Iata cateva modalitati de a vinde o masina cu mai multi bani.

Vine un moment cand trebuie sa scapi de vechea ta masina si vei descoperi ca ai cateva variante. De la vanzatorul de masini care pretinde ca va cumpara orice tip de vehicul, la magazinele online care vor sa vanda masina in locul tau, sau la magazinul care accepta vechitura ta ca parte a platii pentru o masina noua, toate acestea demonstreaza ca arta de a vinde e doar istorie.
 
Din fericire, dupa ce te-ai decis ca vinzi, postarea unui anunt gratuit online nu mai e mare lucru. Partea dificila in acest moment este sa iesi in evidenta cu masina ta si sa faci cat mai multi bani posibil. Iata cateva idei care te pot ajuta intr-o astfel de “aventura”.

1. Spala si ceruieste exteriorul, curata interiorul masinii tale cu atentie!

Desi pare veche pentru tine, masina poate fi noua pentru altcineva si o curatare sistematica completeaza ideea aceasta pentru un cumparator.

Nu e nevoie sa arunci banii pe produse de curatare noi si de calitate, e de ajuns sa folosesti lucruri si substante de prin gospodarie. Fa-ti timp sa folosesti aspiratorul, apoi spal-o cu atentie si aplica un strat de ceara.

2. Fa fotografii de prezentare de buna calitate

Nu, nu ai nevoie de un profesionist si nici de cine stie ce camera. Daca folosesti un model de smartphone recent, sigur are si o camera pe care te poti baza.

Momentul din zi si vremea de afara sunt foarte importante atunci cand faci fotografii: o zi inorata s-ar putea dovedi perfecta pentru o fotografie, in timp ce una insorita, vei descoperi, va crea ceva probleme. Daca nu ai noroc de vremea potrivita, fa fotografiile pe inserat, rezultatele ar putea fi de calitate.

Fa poze atat cu exteriorul cat si cu interiorul, din cat mai multe unghiuri. 

3. Cerceteaza piata dupa preturile modelelor de masina ca a ta

Verificarea pe mai multe site-uri web: istoria masinii, numarul de km de la bord, numarul de proprietari sau istoria accidentelor, iti pot sugera un pret pentru masina ta.

Compara apoi acel pret cu preturile masinilor asemanatoare care se vand in zona in care locuiesti. Cei mai multi prorietari listeaza masina la preturi mai mari decat valoarea ei, cu ei trebuie sa concurezi la acest capitol.

Nu uita sa mentionezi orice caracteristica speciala a masinii tale, ceva la care un eventual cumparator nu se gandeste: de exemplu, un jack stereo auxiliar sau faruri cu xenon.

4. Pregateste toate facturile de intretinere a masinii

Un astfel de jurnal te va costa sub 200 de lei, dar ar putea dovedi noului prprietar ca nu ai nimic de ascuns. Cine nu apreciaza un asemenea nivel de transparenta?

Plus ca il scuteste pe cumparator de la cheltuieli suplimentare. Prezenta in service a masinii arata ca ai intretinut-o si ai si dovezi. Daca te-ai ocupat singur de service, pastreaza in jurnal toate reparatiile si modificarile pe care le-ai facut de-a lungul timpului.

5. Nu spune nu unei negocieri

E foarte important sa te gandesti la un pret minim inainte de vanzare. In felul acesta, daca cineva coboara sub acest pret, vei stii daca sa accepti sau nu. Suma minima te ajuta, de asemenea, sa vii cu o oferta speciala atunci cand pretul iti convine: un schimb de ulei, de exemplu.

In cazul in care pretul negociat e mai mic, poti retine cateva din piesele speciale ale masinii. Le vinzi separat si mai faci ceva bani.

Daca tranzactia are loc online, gandeste-te la siguranta. Intalneste-te cu eventualul cumparator intr-un loc public, in timpul zilei, si accepta numai bani cash. Daca vrea sa faca o inspectie, sugereaza un specialist, care sa faca asta pe loc.

In ciuda faptului ca poate fi suparator sau intimidant, sa vinzi tu insuti masina este cel mai bun mod de a castiga cat ai de gand. Urmeaza sfaturile de mai sus, speram ca vei vinde masina la pretul potrivit.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img