vineri, 29 martie, 2024

Vrei sa traiesti 100 de ani? Trebuie sa tii cont de 5 sfaturi!

Distribuie:

Publicat:

Numărul celor care trăiesc 100 de ani sau chiar și mai mult se estimează că va crește de la 500.000 în 2015 la 3,7 milioane până în 2050. Dar care este secretul centagenarilor, ce anume le influențează longevitatea? Studiile arată că factorii genetici au o contribuție de doar 20-35% în diagrama circulară care determină cum vom îmbătrâni.

În schimb, alegerile de viață pe care le facem sunt mult mai controlabile și ne pot ajuta să trăim 100 de ani. Și nu oricum, ci 100 de ani fericiți și feriți de boli grave!

Printre aceste alegeri se numără socializarea, faptul că privim întotdeauna partea plină a paharului și modul în care ne implicăm în comunitate. Dar nu numai!

Legătura dintre starea emoțională și cea fizică

Dr. Kien Vuu este specializat în medicină regenerativă, în longevitate mai pe înțelesul tuturor. El susține că stă în puterea noastră să ne ferim de boli și să trăim 100 de ani sau chiar mai mult. Totul începe, în opinia specialistului, cu un psihic puternic.

Dacă reușim să căpătăm echilibru emoțional, să ne construim relații interumane de succes, să ne găsim scopul în viață, asta va duce, fără dubiu, la o stare fizică mai bună. Dr. Vuu spune că nivelul scăzut de cortizol, hormonul stresului, este un factor important care contribuie la sănătatea genelor noastre. Iar genele, după cum bine se știe, au un rol foarte important pentru sănătate și longevitate.

Continuarea pe csid.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img