joi, 18 aprilie, 2024

VREM DREPTATE! Romanii trebuie sa primeasca banii inapoi pe jaful de la facturile de gaz si curent! Semneaza si distribuie PETITIA

Distribuie:

Publicat:

Suntem peste 3500 de oameni care au semnat petitia noastra prin care cerem companiilor de utilitati sa ne dea banii inapoi.

Trebuie sa ne organizam si pentru asta trebuie sa va exprimati ferm dorinta de a actiona in judecata compania respectiva care credeti ca v-a prejudiciat.

Prof univ.dr, avocat Florin Ciutacu sprijina petitia noastra si ne ofera un punct de vedere datataor de speranta pentru castigul in cauza noastra:

“Situatia de fapt, asa cum apare in presa, relativa la reflectarea in factura remisa subiectilor de drept – persoane fizice si persoane juridice

– a unor sume de bani rezultate de proasta administrare, in sens larg, a afacerii de catre furnizor, suscita interes. Cat priveste dreptul substantial, apreciem ca dreptul la daune interese compensatorii si moratorii este nascut in patrimoniile beneficiarilor.

Daca este vorba despre o raspundere contractuala sau daca este vorba despre o raspundere civila delictuala, este, de asemenea, o chestiune de calificare juridica care, credem, prezinta interes.

Aceasta chestiune de calsificare juridica se va putea rezolva, de la caz la caz. Oricum ar fi, data fiind fapta, care apare ca fiind ilicita, aceasta se pare ca a creat un prejudiciu, celelalte doua conditii pentru antrenarea raspunderii – contractualae si/sau delictuale – anume raportul de cauzalitate dintre fapta ilicita si prejudiciu si vinovatia, fiind, dupa datele pe care le avem, ca fiind certe.

Din punct de vedere procedural, apreciem ca valorificarea dreptuilor la daune de catre cei prejudiciati, este posibila, urmand ca, daca toti sau numai o parte dintre cei prejudiciati aleg sa il cheme in judecata pe furnizorul (…… se va trece numele companiilor), sa se intocmeasca ori cereri individuale o o cerere comuna, alegand, in conditiile Codului de procedura civila, coparticiparea procesuala.

Spre acest sfarsit, in considerarea normelor de drept pozitiv si a princiilor de drept civil substantial si de drept civil procesual, ne manifestam solidaritatea cu subiectii de drept care, semnand contractele de adeziune au avut reprezentarea unui echilibru contractual, care, se pare, ca nu a existat.”

SEMNEAZA PETITIA AICI

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img