miercuri, 27 martie, 2024

Vremea 10 februarie. Romania, sub ninosri in weekend!

Distribuie:

Publicat:

rognoza meteo, 10 februarie. Specialistii ANM au anuntat schimbari majore in ce priveste zonele afectate de ninsori. Asadar, daca in regiunile sudice ne-am bucurat de temperaturi placute, in conditii de cer mai mult senin, cu maxime spre 10-12 grade, asa cum se intampla si-n Capitala, in restul tarii innorarile persista, in Maramures, nordul Transilvaniei si al Moldovei continua ninsorile si temperaturi care vor ramane chiar usor negative. 

VREMEA se va inrautati in acest weekend in partea de SUD a tarii. ”In aceasta noapte si maine, in special, in Campia Romana o sa apara ceata persistenta, asta inseamna ca maine nu ne mai bucuram de temperaturi de primavara ca astazi, in Capitala nu asteptam mai mult de 4-5 grade la amiaza si un vant ce va deveni moderat, care sporeste senzatia de rece. Pentru sudul si sud-estul tarii, asteptam sa apara si precipitatii incepand cu dimineata zilei de duminica, continuand duminica si duminica noapte. De data aceasta vorbim de precipitatii predominant sub forma de lapovita si lapovita si ninsoare. In judete din sudul, din estul Munteniei, dar si in Dobrogea, cu exceptia litoralului, se va depune si strat de zapada. Sunt ninsori insotite si de vant, in jur de 50 km/h”, a spus Teodora Cumpanasu, la Antena3.

Vezi si: Nu mai e de gluma! Iarna vine pe ultima suta de metri: Cod galben de ninsori abundente. Cand va incepe viscolul

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o avertizare Cod galben de ninsori abundente in opt judete din nordul tarii, valabila din aceasta seara si pana vineri dupa-amiaza.

Judetele aflate sub avertizare sunt: Satu Mare, Maramures, Bistrita-Nasaud, Mures, Harghita, Suceava, Botosani si Neamt.

Potrivit meteorologilor, in intervalul 8 februarie, ora 18:00 – 9 februarie, ora 17:00, in toate zonele de munte din judetele avertizate va ninge, la fel si in regiunile nord-estice, nordice si centrale.

Local, in Carpatii Orientali, precum si in nordul Moldovei, Maramures si in estul Transilvaniei, cantitatile de precipitatii vor atinge 15 – 20 l/mp si se va depune strat nou de zapada.

Incepand cu primele ore ale zilei de vineri (9 februarie), vantul se va intensifica in cea mai mare parte a Moldovei, cu viteze de 45 – 55 km/h, dar si pe crestele montane, unde temporar vor fi rafale de 65 – 70 km/h.

ANM precizeaza ca, mai ales pe parcursul zilei de vineri, intensificari temporare ale vantului se vor semnala si in regiunile sudice, sud-estice si centrale, cu viteze in general de 50 – 55 km/h.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img