vineri, 29 martie, 2024

Vremea 22 februarie – Foarte frig in toata tara

Distribuie:

Publicat:

VREMEA 22 februarie. Se vor inregistra temperaturi aproape normale pentru aceasta perioada. Vom avea parte de precipitatii sub forma de ploaie, lapovita si ninsoare. Temperaturile maxime se vor incadra intre 2 si 10 grade, iar temperaturile minime, intre -7 si 0 grade Celsius.

Va ninge in partea de nord si in centrul tarii. Meteorologii au anuntat ploaie amestecata cu zapada. Va fi frig continuu, in tot teritoriul. Vantul va sufla slab si moderat, dar va avea intensificari pe crestele montane.

La munte va ninge, in special in Carpatii Orientali si in Apuseni. Se va resimti o usoara racire a vremii, iar pana in data de 23 februarie, valorile maxime vor avea in medie intre -4 si -2 grade, iar cele minime intre -10 si -8 grade. 

Vezi si: Ger naprasnic la Iasi! Temperaturile vor inregistra scaderi dramatice, chiar pana la -20 de grade!

De la sfarsitul acestei saptamani, vremea va intra intr-un proces accentuat de racire, temperaturile maxime din timpul zilei urmand sa se situeze in jurul valorilor de -5…-7°C, iar minimele nocturne fiind de asteptat sa coboare sub -12°C, chiar pana la -20°C, in perioada 26 – 28 februarie.

Maximele diurne vor reincepe sa depaseasca temperatura de 0°C abia dupa 4 martie.

"Avand in vedere aceasta evolutie a vremii, am dispus luarea tuturor masurilor necesare pentru asigurarea sigurantei cetatenilor judetului Iasi. O atentie deosebita va fi acordata persoanelor din categoriile de risc, cu precadere celor fara locuinta, acestea urmand sa fie dirijate spre adaposturile de noapte ale municipalitatii", a aratat Marian Serbescu, prefectul judetului Iasi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img