joi, 28 martie, 2024

Vremea se schimba de sambata seara! Vin vijeliile si ploile puternice! Avertizarea meteorologilor

Distribuie:

Publicat:

Vremea se schimba incepand de astazi. Desi sambata vom avea din nou temperaturi ridicate, care pot depasi 31 de grade (32 in Capitala), din a doua parte a zilei, incep fenomenele specifice instabilitatii atmosferice.

Astfel, in cea mai mare parte a tarii se vor semnala fenomene meteo extreme: ploi torettiale, vijelii, caderi de grindina. Initial, aceste aspecte incep sa se semnaleze la munte si partea de nord si nord-est a Transilvaniei, urmand ca, treptat, pana marti sa curpinda intreaga tara.

Meteorologii ANM anunta ca in cele doua zile (sambata si duminica) o unda depresioara slab organizata va aduce averse de ploaie insotite de descarcari electrice si de grindina de dimensiuni mici pe arii extinse in jumatatea vestica a tarii si cu totul izolat in rest.

Pe alocuri cantitatile de apa vor fi mai insemnate, de pana la 15-20 de mm.

La inceputul averselor isi vor face aparitia si unele intensificari ale vantului care vor lua trecator aspect de vijelie. Cu toata aceasta crestere a instabilitatii atmosferice, temperaturile vor ramane inca la valori foarte ridicate pentru aceasta perioada a anului (mai ales sambata), cand maximele termice vor urca din nou pana spre 30-32 de grade Celsius in jumatatea de vest a teritoriului.

Vremea in Bucuresti

In Bucuresti, astazi se face si mai cald ca ieri, cand am avut 30 de garde. Maxima urca spre 32 de grade, o sa avem soare si ceva nori pe seara, dar sansele de ploaie sunt reduse. Noaptea ne-aduce atmosfera placuta si temperaturi in crestere. Minima ajunge pe la 16-17 grade.

In zonele montane, ziua incepe cu vreme frumoasa, dar pe la pranz apar deja conditii de ploaie. Vin averse zdravene, cu tunete, fulgere, vant si chiar grindina. Ploile se vor extinde progresiv, dar temperaturile raman ridicate pentru o zi de mai.

La mare, vremea se anunta foarte placuta in acest week-end. Astazi va fi cer senin, briza activa si temperaturi de luna iulie. Maximele din statiuni ajung pe la 26-27 de grade, iar apa marii va avea in jur de 17-18 grade.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img