marți, 16 aprilie, 2024

Vremea se schimba din nou! Sunteti pregatiti pentru ce va fi in zilele urmatoare?

Distribuie:

Publicat:

Meteorologii anunta ca vremea se va ameliora sub aspectul precipitatiilor si se va incalzi usor. In weekend, vremea va fi predominant frumoasa, dar si calduroasa in cea mai mare parte a tarii, izolat caniculara. Saptamana viitoare, procesul de incalzire a vremii va continua, iar in regiunile vestice si sud-vestice chiar se va intensifica.

Sambata, vremea va continua sa se incalzeasca, astfel incat in regiunile sud-vestice si sudice va deveni calduroasa. Cerul va fi variabil, cu unele innorari si ploi slabe de scurta durata, posibil insotite de descarcari electrice, dupa-amiaza, dar numai izolat, in special in zona de munte. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari temporare la munte, indeosebi pe creste. Temperaturile maxime se vor incadra intre 24 de grade in centrul tarii si 34 de grade in Lunca Dunarii, iar cele minime se vor situa intre 9 grade in depresiunile Carpatilor Orientali si 22 de grade pe litoral.

Duminica, vremea va fi predominant frumoasa, dar si calduroasa in cea mai mare parte a tarii, izolat caniculara in orele amiezii in regiunile vestice si sud-vestice, unde treptat si disconfortul termic va fi in accentuare. Cerul va fi variabil la senin, si doar cu totul izolat in zona de munte vor fi posibile ploi de scurta durata. Vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime se vor incadra, in general, intre 25..26 de grade pe litoral si 36 de grade in in sud-vestul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse intre 11 si 22 de grade, usor mai ridicate in Dealurile de Vest.

Luni, vremea calduroasa va persista, iar local in vestul tarii in orele amiezii va deveni caniculara, cu disconfort termic in accentuare. Cerul va fi variabil la senin, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime se vor incadra intre 28 si 36 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse, in general, intre 12 si 20 de grade. 

De marti pana joi, procesul de incalzire a vremii va continua, iar in regiunile vestice si sud-vestice chiar se va intensifica, urmand astfel ca in majoritatea regiunilor in orele dupa-amiezii sa se instaleze canicula pe arii relativ extinse iar disconfortul termic sa fie accentuat. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi redusa.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img