joi, 28 martie, 2024

Vremea va fi frumoasa si in urmatoarea perioada

Distribuie:

Publicat:

Vremea se va mentine deosebit de calda pentru prima decada a lunii aprilie. Temperaturile maxime vor depasi frecvent 25 de grade in zonele de campie si podis, iar la scara intregii tari se vor situa intre 18…20 de grade pe litoral si 29 de grade in Lunca Dunarii.

Temperaturile minime se vor situa intre 4 grade in estul Transilvaniei si 17 grade in Dealurile de Vest. Cerul va fi mai mult senin in prima parte a zilei, dar dupa-amiaza si la inceputul noptii vor fi innorari, averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, local in vest, in nord si la munte si izolat in restul teritoriului.

Vor fi conditii de grindina. Spre dimineata cerul se va innora in jumatatea de sud-vest a tarii, dar numai izolat va ploua. Vantul se va intensifica in a doua parte a intervalului in sudul Banatului si la munte.

LA BUCURESTI:

Vremea se va mentine deosebit de calda pentru prima decada a lunii aprilie. Cerul, mai mult senin ziua, va avea unele innorari in a doua parte a noptii. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima va fi de 27…28 de grade, iar cea minima de 10…12 grade.

VINERI

IN TARA

Desi valorile termice diurne vor scadea fata de ziua precedenta, mai ales in sud-vestul, sudul si centrul tarii, acestea vor ramane totusi mai ridicate decat normele climatologice specifice acestei perioade. Vor fi innorari accentuate in jumatatea de vest a tarii, unde pe arii extinse vor fi averse si descarcari electrice, iar in sud-vest, mai ales in zona Muntilor Banatului, si in vestul Carpatilor Meridionali, cantitatile de apa pot depasi 15…20 l/mp.

In restul  teritoriului cerul va fi doar temporar noros, iar ploile se vor semnala izolat. Vantul va avea intensificari in majoritatea regiunilor, dar mai ales la munte, indeosebi in cursul zilei. Temperaturile maxime se vor incadra intre 17 si 27 de grade, mai scazute pe litoral, spre 12…13 grade. Temperaturile minime se vor situa intre 4 si 13 grade.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img