marți, 16 aprilie, 2024

Vremea va fi mai rece decat in mod obisnuit

Distribuie:

Publicat:

Desi valorile termice diurne vor fi in crestere usoara in majoritatea zonelor, vremea va fi mai rece decat in mod obisnuit la aceasta data, indeosebi in vestul, sud-vestul, nordul si centrul tarii, informeaza ANM.

VINERI

IN TARA

Temperaturile maxime se vor incadra intre 8 si 20 de grade, iar cele minime, in general, intre 2 si 12 grade, cu cele mai mici valori in nord-vest, nord si in depresiuni, unde se va forma bruma. Cerul va avea innorari temporar accentuate si va ploua, ziua, local, in regiunile nord-vestice, sud-vestice si numai izolat in rest, iar seara si noaptea, pe arii extinse in jumatatea de sud-est a tarii. In special in Muntenia, Dobrogea, sudul si centrul Moldovei se vor acumula cantitati de apa care local vor depasi 20 l/mp si izolat 35…40 l/mp. In zona de munte, temporar, vor fi precipitatii mai ales sub forma de lapovita si ninsoare si izolat este posibil sa se formeze polei. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari la munte, iar in a doua parte a intervalului si in regiunile sud-estice, unde la rafala se vor depasi 50…55 km/h.

BUCURESTI

Valorile termice, desi in crestere usoara fata de intervalul anterior, se vor mentine mai scazute fata de cele normale pentru aceasta data. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 17 grade, iar cea minima va fi de 9…10 grade. Cerul va avea innorari, mai accentuate seara si noaptea, cand temporar va ploua. Vantul se va intensifica treptat in a doua parte a intervalului.

LA MUNTE

Cerul va fi variabil, mai mult noros in prima parte a zilei, in zona Muntilor Apuseni unde, pe arii restranse va ploua slab, iar la inaltimi mai mari precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita sau ninsoare. Incepand de dupa-amiaza, innorarile se vor extinde si accentua. Cu precadere spre seara si noaptea, va ploua. Cantitatile de apa vor totaliza si depasi 20…25 lmp in Carpatii Meridionali si cea mai mare parte a Carptilor Orientali, unde, la altitudini mai mari de 1500 de metri, vor fi si ninsori. Vantul va sufla moderat cu unele intensificari pe creste. Temperatura aerului va marca o crestere.

SAMBATA

IN TARA

Valorile termice se vor situa sub cele climatologic normale pentru aceasta perioada si vor caracteriza o vreme deosebit de rece pentru aceasta data, in special in regiunile estice. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare in cursul zilei cand va ploua pe arii relativ extinse in jumatatea de est a tarii si doar izolat, posibil, in restul teritoriului. La munte, local, vor fi precipitatii mai ales sub forma de lapovita si ninsoare si izolat conditii de polei. Cu precadere in prima parte a intervalului, vantul va avea intensificari in estul si in sud-estul teritoriului, precum si la munte. Temperaturile maxime se vor incadra, in general, intre 9 si 17 grade, iar cele minime intre -5 grade in depresiunile Carpatilor Orientali si 9 grade pe litoral. In nordul, in centrul tarii, precum si in zona deluroasa din restul teritoriului, local, se va produce bruma.

LA MUNTE

Valorile termice vor scadea usor, fata de cele din intervalul precedent. In prima parte a zilei, vor mai fi innorari si precipitatii slabe, predominant sub forma de ploaie, pe arii restranse in Carpatii Orientali si Muntii Bucegi, unde vantul va mai avea unele intensificari si doar izolat in restul zonei montane. Noaptea, cerul va deveni variabil. 

DUMINICA

LA MUNTE

Valorile termice vor fi apropiate de cele din intervalul anterior. Cerul va fi variabil cu innorari trecatoare, dar numai izolat si trecator, in Carpatii de Curbura si Muntii Banatului vor mai fi posibile precipitatii slabe. Vantul va sufla slab si moderat.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img