vineri, 29 martie, 2024

Weekend cu temperaturi ridicate in toata tara

Distribuie:

Publicat:

In nordul Transilvaniei si in Maramures norii vor fi din ce in ce mai numerosi si vor aduce ploi pe zone vaste. Temperaturile, usor mai ridicate decat ieri, ajung la 3-4 grade. In vestul tarii gasim vreme urata, cu multi nori si ploi frecvente. Maximele vor urca pana la 8 grade, iar spre seara si la noapte vantul se va inteti.

Precipitatiile nu ocolesc nici zonele centrale. La munte va cadea lapovita; in rest vor fi mai ales ploi. Temperaturile vor atinge si depasi usor zero grade Celsius.

Va ploua si in sud-vestul tarii, dar pe alocuri vom zari putin si soarele. Vantul nu va pune probleme; vom avea maxime cuprinse intre 3 si 6 grade Celsius, iar dupa lasarea noptii va aparea ceata.

In Dobrogea si Baragan gasim vreme buna, cu innorari, perioade insorite si vant cel mult moderat. Temperaturile, peste mediile perioadei, urca pana la 7 grade Celsius. In Moldova sudica si in nordul Munteniei, ziua a inceput cu putina ceata in zonele joase. Nu prea sunt semne de precipitatii, iar temperaturile ajung la 4…5 grade. In jumatatea nordica a Moldovei se-aduna norii si e posibil sa apara precipitatii din loc in loc. Si, pentru ca temperaturile sunt destul de ridicate, vor fi mai ales ploi.La munte se anunta lapovita si vant mai intens pe creste.

Cerul se innoreaza si in tinuturile sudice, insaaici ploile vor veni pe suprafete restranse sivor fi neinsemnate cantitativ. Temperaturile, peste valorile obisnuite la aceasta data, vorajunge la 7…8 grade Celsius.

Si in Bucuresti va fi atmosfera cam mohorata si ar putea sa ploua slab sau sa burniteze pe parcursul zilei. Vantul nu isi va face simtita prezenta, iar temperatura, mai scazuta decat ieri, se va situa in jurul valorii de 3 grade. La noapte termometrele vor indica -1 grad si e posibil sa apara ceata.

La munte precipitatiile vor veni mai ales in Carpatii Occidentali si in nordul Orientalilor. Vantul va avea intensificari la altitudini mari, iar temperaturile vor creste in toata zona montana.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img