marți, 23 aprilie, 2024

WhatsApp, Messenger si Instagram vor trece prin cea mai mare schimbare

Distribuie:

Publicat:

Facebook a ajuns in punctul pe care unii il intuiau de acum cativa ani. WhatsApp, Messenger si Instagram vor fi, pentru prima data, conectate.

La nivel global, Facebook controleaza cateva platforme de peste un miliard de utilizatori. Are, intai, Facebook ca retea sociala, apoi Messenger ca serviciu de mesagerie. WhatsApp e al doilea serviciu de mesagerie, ceva mai bine primit decat Messenger, iar Instagram e o retea sociala bazata pe poze si videouri. Toate acestea urmeaza sa fie conectate intre ele.

Sunt putini oameni care stiu ca Facebook controleaza aceste produse, desi compania nu s-a ferit niciodata sa le promoveze ca fiind ale sale. Instagram a costat un miliard de dolari (suma rotunjita apoi la circa 770 de milioane din cauza scaderii actiunilor Facebook), iar WhatsApp a fost aproximativ 19 miliarde de dolari (in cash si actiuni). Messenger e singurul sau produs creat de la zero.

In momentul in care conectarea celor trei produse va fi realizata, vei putea trimite mesaje intre acestea. Facebook ar oferi criptare end-to-end (cum are WhatsApp).

Pe de o parte, e o miscare evidenta a companiei. Pe de alta, e si o decizie luata in lipsa de altceva. iMessage de la Apple e un rival si la fel se anunta si cel de la Google, bazat pe RCS si disponibil pe orice telefon cu Android. Astfel, Facebook vrea sa-si tina mai aproape baza de utilizatori si, implicit, sa stie si mai multe despre ei.

Decizia vine dupa ce fondatorii WhatsApp si Instagram au plecat de la Facebook pe motiv ca nu sunt de acord cu politica lui Mark Zuckerberg de-a exploata platformele cu reclame.

Deocamdata, informatia conectarii celor trei platforme e neoficiala, astfel ca o data certa de lansare a protocolului nu exista. Pana se va intampla asta, tine cont ca atat retelele sociale Facebook si Instagram, cat si WhatsApp au fost folosite pentru dezinformare si distribuire de stiri false.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img