vineri, 19 aprilie, 2024

Wikipedia despre o celebra publicatie americana: “Este in general prea putin de incredere”

Distribuie:

Publicat:

Contributorii de limba engleza la enciclopedia online Wikipedia au decis miercuri sa nu mai citeze Daily Mail ca sursa in articolele lor, explicand ca in general tabloidul britanic nu poate fi considerat o sursa demna de incredere, relateaza AFP.

Decizia, rara, se refera la editiile print si online ale ziarului, al doilea cel mai bine vandut din Marea Britanie, cu unul dintre cele mai vizitate site-uri, care numara 24,5 milioane de vizitatori unici pe luna, scrie agerpres.ro.

“Contributorii la Wikipedia in limba engleza au decis prin consens ca Daily Mail este in general prea putin de incredere, astfel incat utilizarea sa ca sursa ar trebui interzisa, intr-o maniera generala”, a explicat Wikimedia – fundatia care supervizeaza Wikipedia – intr-un comunicat dat publicitatii de ziarul britanic The Guardian.

Solicitata sa se decida in aceasta privinta dupa o cerere facuta de un contributor in luna ianuarie, comunitatea de contributori a deplans “verificarea insuficienta a faptelor” de catre jurnalistii de la Daily Mail.

Administratorul care a dat o forma oficiala deciziei contributorilor a subliniat, de asemenea, “senzationalismul si povestile create de la zero” de tabloid, o adevarata institutie in Marea Britanie.

Daily Mail nu raspunsese la solicitarea AFP de a comenta acest anunt joi la pranz.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img