joi, 28 martie, 2024

Xiaomi investește masiv în dezvoltarea casei inteligente

Distribuie:

Publicat:

Cele mai vechi documentare despre casa viitorului promiteau o lume a automatizării. Fiecare aspect al casei noastre avea să fie controlat prin simple gesturi, prin voce sau, mai intuitiv, casa va ști exact ce ne dorim. Este anul 2020, iar viitorul este aici. Unul dintre cei mai mari producători de dispozitive inteligente pentru casă, Xiaomi, investește masiv în dezvoltarea produselor de generație viitoare. La ce valoare se oprește investiția? Conform declarațiilor oficialilor companiei chinezești, este vorba despre 1,48 miliarde de dolari pentru următorii 5 ani.

Deși suma pare incredibilă, aceasta arată că intențiile Xiaomi sunt clare. După ce au convins prin gama foarte bună de produse conectate la internet, viitorul arată foarte bine pentru compania care a pornit la drum cu telefoane mobile ieftine și s-a extins rapid către alte game. La ce ne putem aștepta? Cu siguranță la un ecosistem mult mai bine integrat cu Android, poate și la integrarea cu HomeKit, platforma folosită de Apple. Deocamdată, Xiaomi o duce foarte bine în ceea ce privește gama de produse smart. Pe lângă telefoanele Xiaomi și Redmi, acum un brand de sine stătător, iată care sunt cele mai apreciate produse ale chinezilor.

Xiaomi Roborock S50

Puține produse au parte de atât de multe aprecieri din partea clienților. Succesul Xiaomi Roborock S50 se datorează unui cumul de factori extrem de importanți. Pentru început, ideea de aspirator robot promite să scape fiecare casă de corvoada utilizării unui aspirator normal. Cu o simplă apăsare de buton, micul Roborock trece la treabă. Are o autonomie de aproximativ 90 de minute, iar dacă nu termină toată casa în acest timp, se întoarce singur la baza de încărcare și reia treaba după ce își completează autonomia.

Ideea a fost lansată cu succes de către iRobot, producătorul celebrelor aspiratoarelor Roomba. Problema lor e că veneau cu un cost de achiziție foarte mare, făcându-le potrivite doar pentru un anumit public. Pentru cei care nu-și puteau permite un Roomba, ideea unui aspirator robot a devenit o aspirație.

Sigur că există aspiratoare mult mai ieftine decât Roomba, însă niciunul nu oferea performanța satisfăcătoare a companiei americane. Așa a apărut Roborock în peisaj: pentru aceleași performanțe, unii ar spune chiar mai bune, Xiaomi cerea aproximativ jumătate din costul unui model Roomba de top. Faptul că aplicația-companion era foarte ușor de utilizat a ajutat foarte mult din acest punct de vedere, iar din acel moment Roborock S50 a devenit unul dintre cele mai apreciate electrocasnice la nivel mondial.

Xiaomi Mi Home Security 360°

Cât de mult ai fi dispus să investești într-o cameră de supraveghere ce îți oferă:

  • Filmare Full HD în codecul H.265;
  • Filmare pe timp de noapte (infraroșu);
  • Mișcare la 360 de grade a camerei, direct din telefon;
  • Atenționare în caz de mișcare și înregistrare automată;
  • Comunicare audio;
  • Montare normală sau pe tavan.

Dacă răspunsul este de aproximativ 200 de dolari, n-ai greși mult, însă Xiaomi Mi Home Security 360° poate să livreze toate aceste lucruri la prețul de aproximativ 200 de dolari, adică de vreo 4 ori mai puțin decât estimarea de mai devreme.

Toate funcțiile de mai sus oferă o imagine clară, un unghi de cuprindere foarte mare și, poate mai importante decât toate la un loc, sentimentul că poți ști oricând ce se întâmplă în casă, atunci când ești plecat de acasă.

În acest moment, camera se bucură de review-uri pozitive din partea utilizatorilor, având o notă de 4.4 din 5 posibil pe site-ul eMAG. Printre avantajele enumerate de către cei care au deja camera se numără instalarea ușoară, răspunsul rapid la comenzi și calitatea imaginii.

Pe lângă cele două produse vedetă, Xiaomi mai are în gama sa purificatoare de aer, senzori de aer și de apă, becuri inteligente, întrerupătoare, prize, plus multe altele. Astfel, investiția din următorii ani are avantajul de a avea o fundație solidă, prin care Xiaomi poate deveni alegerea și mai multor utilizatori din lumea întreagă.

Pe lângă telefoanele pe care le produc, ai cumpăra și alte produse Xiaomi?

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img