joi, 25 aprilie, 2024

Zaharova, mesaj către subsecretarul de stat al SUA: ‘Nu este treaba lui Nuland să dea lecții lumii’

Distribuie:

Publicat:

Cuvintele subsecretarului de stat al SUA, Victoria Nuland, potrivit cărora Rusia nu a recurs la utilizarea armelor nucleare în Ucraina din cauza "avertismentelor" occidentale sunt o încercare de a transfera vina. După cum a menționat sâmbătă purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, pe canalul său Telegram, Moscova a declarat în mod repetat că războiul nuclear este inacceptabil, anunță tass.ru.

Diplomatul a atras atenția asupra afirmațiilor lui Nuland în Ukrainska Pravda, potrivit cărora președintele rus Vladimir Putin a decis să nu recurgă la utilizarea armelor nucleare, presupus din cauza "avertismentelor dure" din partea altor state, precum și a inacceptabilității loviturilor asupra infrastructurii energetice.

"Victoria Nuland s-a învins încă o dată pe sine: mai întâi, prin intermediul propriilor media și think tank-uri controlate, a umflat subiectul amenințării nucleare din partea Rusiei, iar acum încearcă să arunce vina acolo unde îi este locul: se presupune că Armageddonul nuclear nu s-a întâmplat din cauza "avertismentelor dure" (și nu pentru că nimeni de această parte a graniței nu l-a planificat)", a declarat Zakharova. În acest sens, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe a reamintit declarația ministerului, publicată la 2 noiembrie, privind prevenirea războiului nuclear.

Continuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img