joi, 28 martie, 2024

Zeci de migranti din Irak si Siria, CAPTURATI la granita cu Serbia

Distribuie:

Publicat:

Politistii de frontiera din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara au depistat, in zona de competenta Sectoarelor P.F. Moravita si Oravita, 54 cetateni din Irak si Siria, care au incercat sa intre ilegal in Romania, cu scopul de a ajunge in tari din vestul Europei. Alti sapte cetateni straini, solicitanti de azil in Romania, au fost depistati de politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Sannicolau Mare, jud. Timis, in timp ce incercau sa treaca ilegal frontiera in Ungaria.

In ultimele 24 de ore, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Oravita, judetul Caras-Severin, au desfasurat mai multe actiuni specifice pe linia combaterii migratiei ilegale, in urma carora au depistat, pe directia localitatilor de frontiera Comoraste si Vrani, 37 de cetateni straini care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia, spre interiorul tarii.

Persoanele in cauza au fost conduse la sediul Sectorului Politiei de Frontiera, iar in urma verificarilor preliminare s-a stabilit ca sunt 21 de barbati, 7 femei si 9 copii, cetateni din Irak si Siria, adultii avand varste cuprinse intre 20 si 60 ani, iar copiii intre 4 si 10 de ani.
Tot in cursul noptii trecute, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Moravita si lucratori din cadrul I.J.J. Timis au depistat, pe directia localitatii de frontiera Jamu Mare, 17 persoane (noua barbati, patru femei si patru minori), originari din Siria si Irak, cu varste cuprinse intre 4 si 62 de ani.

In ambele cazuri, persoane au declarat ca au incercat sa treaca ilegal frontiera din Serbia in Romania cu intentia de a ajunge in tari din vestul Europei. In cauza, se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere frauduloasa a frontierei de stat, urmand ca la finalizare sa fie luate masurile legale ce se impun. Totodata, vor fi anuntate autoritatile de frontiera sarbe, in vederea cercetarii in comun a evenimentelor si punerii in aplicare a acordului de readmisie. Si politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Sannicolau Mare, judetul Timis, in cooperare cu lucratori din cadrul I.J.J. Timis, au declansat o actiune specifica pe linia combaterii migratiei ilegale, in urma careia au depistat in apropierea Beba Veche, sapte persoane de sex masculin care nu isi justificau prezenta in zona de frontiera.

In cadrul verificarilor, s-a stabilit ca cei in cauza sunt cetateni din Afganistan, Irak, Pakistan si Palestina, cu varste cuprinse intre 17 si 57 de ani, solicitanti de azil in Romania. Acestia au declarat ca intentionau sa ajunga intr-un stat din vestul Europei. Ca urmare a constatate, politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecere frauduloasa a frontierei de stat, la finalizareacazului urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img