joi, 18 aprilie, 2024

Zina Dumitrescu a murit! Celebra creatoare de moda s-a stins pe un pat dintr-un azil

Distribuie:

Publicat:

Celebra creatoare de moda Zina Dumitrescu a murit. Zina Dumitrescu era la un pas de moarte! Starea ei de sanatate se agravase: Am luat legatura cu cei de la cimitir. Starea de sanatate a Zinei Dumitrescu era din ce in ce mai rea. Directorul azilului in care era internata creatoarea de moda a marturisit ca a vorbit deja cu angajatii cimitirului in cazul in care inevitabilul se va produce. Ajunga la venerabila varsta 82 de ani, Zina Dumitrescu era de nerecunoscut! Cunoscuta drept “mama modei din Romania”, ea a acceptat sa ofere un interviu dupa ce in urma cu ceva timp s-a aflat ca starea ei de sanatate s-a inrautatit. 

Zina Dumitrescu, prima aparitie TV dupa ce starea de sanatate s-a inrautatit
“In ultima perioada, a slabit destul de mult, in jur de 10 kilograme. La ora actuala, dansa mananca cam jumatate sau sunt zile in care mananca si mai putin decat o jumatate din meniul nostru, zilnic! Pofta de mancare a dansei, precum si dorinta ei de a manca nu mai este la fel de mare cum era acum doua-trei luni. In continuare, noi suntem alaturi de dansa si vrem sa facem sa fie bine, dar nu vrea. E o perioada mai grea pentru dansa si refuza”, a declarat Ion Cassian, proprietarul azilului care i-a devenit casa Zinei Dumitrescu.

Celebra creatoare de moda Zina Dumitrescu a murit joi, in jurul orei 15.00. Zina Dumitrescu era internata de mai multa vreme intr-un azil. Zina Dumitrescu s-a nascut in 1936 in Republica Moldova. Dupa razboi familia s-a mutat la Pitesti. Aici Zina a terminat liceul economic, apoi a intrat la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti. Inca din primul an de facultate a inceput sa lucreze ca manechin. La 30 de ani, a devenit directorul executiv al Casei de Moda Venus.

A lansat mai multe manechine care au devenit celebre: Eugenia Stefan (Janine), Romanita Iovan, Bianca Brad, Dana Savuica, Melek Amet[4]. Tot Zina Dumitrescu i-a lansat pe Catalin Botezatu si Liviu Ionescu[4]. A creat zeci de colectii de moda, participand la festivaluri de moda din tara si din strainatate. A fost casatorita de trei ori, prima oara s-a casatorit cu regizorul Marin Negreanu, tatal fiului ei, Catalin, apoi au urmat mariaje cu Nicolae Radulescu Botica, secretarul Sectorului 1, si conferentiarul Costin Dumitrescu, decedat in 2009

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img