vineri, 29 martie, 2024

Ziua Copiilor deosebiti marcata la Barlad

Distribuie:

Publicat:

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui, prin Centrul de Zi pentru Copilul cu Sindrom Down ”Miracol” Bârlad, în colaborare cu Școala Gimnazială ”Stroe S. Belloescu” Bârlad, au marcat semnificația zilei de 21 martie, declarată Ziua Mondială a Sindromului Down printr-o activitate tematică, realizată la sediul entității educaționale menționate.  

Prin acțiunea desfășurată, cele două instituții si-au propus  să promoveze solidaritatea cu persoanele din categorii vulnerabile, dezvoltarea toleranţei şi deschiderii faţă de persoanele cu sindrom Down. În scopul îmbunătățirii abilităților de socializare, capacităților cognitive și a valorizării potenţialului individual, copiii diagnosticați cu Sindrom Down care beneficiază de servicii de recuperare în cadrul DGASPC Vaslui au participat, alături de elevii școlii, la diverse activități ludice și jocuri de rol.

Evenimentul s-a bucurat de participarea copiilor beneficiari ai Centrului de Zi pentru Copilul cu Sindrom Down ,,Miracol” Bârlad, părinții acestora, elevi ai Școlii Gimnaziale „Stroe S. Belloescu” Bârlad, respectiv personalul de specialitate a celor două unități.                              

 Sindromul Down, cunoscut si sub numele de trisomia 21, este o afectiune genetica ce este generata de prezenta unui cromozom 21 suplimentar.Toti copiii nascuti cu Sindromul Down au in comun un cromozom 21 suplimentar. Acest material genetic suplimentar altereaza dezvoltarea si determina caracteristicile specifice Sindromului Down.                                       

Cauzele ce determina prezenta cromozomului suplimentar sunt inca necunoscute. Varsta mamei este singurul factor determinant despre care se stie cu certitudine. Cu toate acestea, s-a constatat ca in urma cresterii numarului de nasteri in randul femeilor tinere, s-a constatat ca 80% dintre copiii cu acest sindrom sunt nascuti de femei cu varsta de pana in 35 de ani.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img