miercuri, 24 aprilie, 2024

Ziua Internationala a Zambetului

Distribuie:

Publicat:

Ziua Zambetului se sarbatoreste in fiecare an in prima vineri din luna octombrie. Aceasta zi a fost “inventata” de catre artistul Harvey Ball care este si designerul care a desenat si promovat Smiley-ul, scrie Realitatea.

Lucruri nestiute despre zambet!

1. Femeile zambesc mai des. O femeie zambeste de 62 de ori pe zi pe cand un barbat doar de 8 ori. Acesta este evident un studiu.

2. Sunt 19 feluri de a zambi
Oamenii de stiinta au studiat zambetul si au ajuns la concluzia ca sunt 19 situatii in care un zambet se naste. Exista insa si doua categorii mari: zambetul natural si sincer si cel fals. Atunci cand zambim din inima se vede si in ochi deoarece acestia transmit acest lucru daca suntem atenti.

3. Oamenii care zambesc sunt mai frumosi
De parca ar fi fost nevoie de un studiu sa stim asta. Probabil ca nu, insa oamenii de stiinta de la Universitatea Aberdeen din Scotia au luat la intrebari mai multi barbati si au ajuns la concluzia ca acestia le considerau pe femeile care zambeau mult mai atragatoare si mai tinere.

4. Zambetul elibereaza endorfine
Cat se poate de evident, atunci cand zambesti corpul elibereaza endorfine. Hormonii fericirii asa cum li se spune in popor.

5. Scapi de raceala daca zambesti
Atunci cand zambesti si esti fericit poti trece mai usor peste o raceala. Sau cel putin asa spun oamenii de stiinta. Endorfinele ajuta pentru a combate raceala.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img