joi, 28 martie, 2024

Compania Eni descopera noi zacaminte de gaze in Emiratele Arabe Unite

Distribuie:

Publicat:

Compania Eni a descoperit gaz în perspectiva explorării Mahani, situată onshore, în zona B Concesiunea Sharjah (Emiratele Arabe Unite), relatează Trend, citând Eni, potrivit en.trend.az.

„Mahani-1 a fost forat până la o adâncime de 14.597 de metri măsurată. Sondă a fost testată cu debit de până la 50 Mscf / d (milioane de metri cubi pe zi) de gaz slab și condensat asociat ”, se arată într-un mesaj al Eni.

Compania a spus că dimensiunea descoperirii va fi evaluată în continuare cu ajutorul unei foraje suplimentare de evaluare.

Eni deține o participație de 50 la sută în zona de concesiune B cu SNOC, Compania Națională de Petrol din Sharjah, care deține restul de 50 la sută și acționează ca operator.

JV a început deja studiile pentru urmărirea rapidă a exploatării acestor noi resurse care se bazează pe sinergiile cu instalațiile și infrastructurile existente, finalizând în același timp evaluarea descoperirii.

Suprafața actuală de explorare din Emiratele Arabe Unite se ridică la mai mult de 12.000 de kilometri pătrați bruni, cuprinzând pe malul Sharjah și zonele offshore din Abu Dhabi și Ras Al Khaimah.

Eni este prezent în Abu Dhabi din 2018 și astăzi deține trei concesiuni de dezvoltare și producție offshore și două concesiuni de explorare offshore.

Producția actuală a capitalului propriu al Eni în Abu Dhabi este de aproximativ 50.000 bbl / zi. Eni este, de asemenea, un acționar cu o rată de capital de 20 la sută în Rafinare ADNOC.

Eni în Orientul Mijlociu este de asemenea prezent în Bahrain, Oman, Liban și Irak, atât cu activități de explorare, cât și de dezvoltare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img