joi, 28 martie, 2024

Ziua Mondială a Dansului celebrată la Penitenciarul Vaslui -FOTO

Distribuie:

Publicat:

Stabilită în 1982 şi promovată de Consiliului Internaţional al Dansului, Ziua Mondială a Dansului este sărbătorită de milioane de dansatori profesionişti sau amatori în 29 aprilie, când este comemorată ziua de naştere a creatorului baletului modern, Jean-Georges Noverre.

Pentru a marca această Zi Specială, conducerea Penitenciarului Vaslui în colaborare cu instructorul licențiat de  Zumba® Fitness – Mircea Mocanu, a hotărât să le ofere persoanelor custodiate o experiență inedită – o clasă de STRONG by  Zumba®. Drept care, Duminică 29 Aprilie de la ora 10, a avut loc, pe unul dintre terenurile de sport din incinta Penitenciarului, acest eveniment, din câte știm noi unic în lume, la care au participat 50 de persoane private de libertate repartizate in regimurile deschis și semideschis. 
“ Apreciem că desfăşurarea unor activităţi de educaţie, asistenţă psihologică şi socială cu parteneri din cadrul comunităţii, conduce, pe de o parte la valorificarea oportunităţilor de îmbunătăţire a imaginii de sine, la creşterea încrederii în propria persoană şi în cei din jur, la situaţii noi de învăţare şi de exersare a conduitelor prosociale de către persoanele custodiate, iar pe de altă parte, determină sensibilizarea membrilor societăţii în raport cu problematica reintegrării sociale a persoanelor aflate în executarea unei pedepse privative de libertate. “, au subliniat autoritățile. 

STRONG by  Zumba® este cel mai nou fenomen în materie de fitness lansat de compania ZUMBA; acesta este un program de tip HIIT ( High Intensity Interval Training ), care  nu este bazat pe dans, totuși muzica – special concepută, fiind folosită pe fundal ca și factor motivațional. 

La finalul clasei, Mircea Mocanu a declarat : 
“ A fost o experiență extraordinară ! Grupul a fost foarte receptiv și implicat; am făcut sport, am strigat, am râs și ne-am despărțit prieteni. Cu siguranță acest eveniment va rămâne în istorie și va fi un deschizător de porți pentru tot mai multe activități de gen în interiorul Penitenciarelor de peste tot in lume. “

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img