vineri, 29 martie, 2024

Cum prepari cea mai buna CIORBA RADAUTEANA

Distribuie:

Publicat:

Ciorba radauteana este un fel de mancare specific in Moldova si Bucovina. O puteti asemana cu ciorba de burta in ceea ce priveste gustul, doar ca aceasta presupune folosirea pieptului de pui in loc de burta si este mult mai usoara.
Gata in: 1h 15 min
Ingrediente
– 1 pui intreg + 1 piept de pui
– 2 oua
– 250 g iaurt/smantana
– 2 morcovi
– 2-3 catei de usturoi
– 1 ceapa mare
– un praf de sare
– 1 pastarnac
– piper
– patrunjel
Mod de preparare
Spalati bine carnea de pui si o puneti intr-o oala cu apa si putina sare la fiert.
Spalati legumele si tocati-le corespunzator.
Peste puiul din oala adaugati si legumele tocate.
Veti sti ca puiul este fiert in momentul in care carnea se desprinde de pe os.
Cand carnea a fiert o scoateti din oala. La fel procedasi si cu legumele doar ca le puneti in alt vas.
Cat se raceste carnea cat sa puteti incepe sa o taiati strecurati zeama in care a fiert puiul si turnati-o in alta oala.
Iaurtul/smantana il amestecati cu galbenusurile.
Amestecul obtinut din iaurt si galbenusuri il veti folosi ca sa dregeti zeama strecurata in care a fiert puiul.
De la pui veti folosi doar piepturile pe care se veti taia fasii sau cubulete.
Legumele fierte le pasati si le adaugati in zeama dreasa.
Adaugati si piepturile de pui tocate.
Condimentati cu sare si piper dupa gust-
La servire adaugati patrunjelul tocat marunt si mujdeiul de usturoi.
Recomandare
La dresul ciorbei radautene puteti folosi doar iaurt, doar smantana sau puteti face o combinatie intre cele doua.
Pentru un plus de gust puteti incerca sa folositi mai multe legume diferite.
Mujdeiul de usturoi nu este recomandat sa se adauge de dinainte in ciorba, el putand fi adaugat in momentul servirii de cel care o va consuma. sursa: Yve.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img