vineri, 29 martie, 2024

Uleiuri esentiale: ce si cum folosim pentru a ameliora anumite simptome

Distribuie:

Publicat:

Ne putem relaxa și acasă în perioada pandemiei. Cum facem asta? Avem nevoie în arsenal de uleiuri esențiale care să amelioreze anumite simptome.

Cu toții am trecut și trecem în continuare printr-o perioadă stresantă, iar activitățile care ne pot ajuta să eliminăm sau să ameliorăm stresul sunt și ele scoase din joc din cauza virusului COVID-19, motiv pentru care ne putem relaxa acasă. Cum facem asta? Ai nevoie în arsenal de uleiuri esențiale.

Cum folosim uleiuri esențiale în aromaterapie?

Uleiurile esențiale se folosesc pentru a îmbunătăți sănătatea fizică și mentală prin absorbția lor în piele sau prin miros. În timp ce unele pot fi folosite direct pe piele, precum uleiul de arbore de ceai care ajută la reducerea inflamațiilor și acneei, experții susțin că există numeroase tipuri care ajută la îmbunătățirea dispoziției.

Mirosurile sunt cea mai rapidă modalitate prin care dispoziția noastră poate fi afectată- pozitiv sau negativ. Aromaterapia funcționează prin activarea receptorilor nazali, care trimit semnale sistemului nervos și care activează anumite zone din creier precum sistemul limbic, care controlează emoțiile. Fiecare ulei esențiale are proprietăți caracteristice și transmite o varietate de emoții. Există mai multe modalități de practicare a aromaterapiei cu uleiurile esențiale, iar cea mai eficientă este cu ajutorul unui difuzor, dar poți încerca și cu lumânări, spray-uri de cameră, săruri de baie sau prin aplicarea directă pe piele.

CONTINUAREA PE EXQUILS.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img