vineri, 29 martie, 2024

Ministrul Finantelor Florin Citu: Dupa informatizare, colectarea ANAF trebuie sa creasca la 32% din PIB, de la 27% in prezent

Distribuie:

Publicat:

Soluția pentru creșterea veniturilor bugetare este informatizarea ANAF, iar ținta pe termen mediu este creșterea colectării de la 26 – 27% din PIB în prezent la 32%, a declarat luni ministrul Finanțelor Florin Cîțu, la Digi 24. Ministrul a adugat că va verifica cun s-au cheltuit 44 milioane de euro, anunță MEDIAFAX.

„Sectorul privat s-a informatizat, a rămas sectorul public. Pentru acest an ne propunem să legăm casele de marcat la ANAF. Următorul ministru va pleca de la un alt nivel”, a spus Cîțu.

Ministrul Finanțelor spune că până acum s-au cheltuit 44 de milioane de euro pentru informatizarea ANAF fără nici un rezultat, că va verifia cine se face vinovat de această situație și va fi tras la răspundere. „S-a cheltuit enorm pe proiecte care nu au adus nici un rezultat și nimeni nu a răspuns pentru asta”, a spus Cîțu.

În context, ministrul a vorbit și despre restructurarea ANAF, unde va fi înfiinâat un departament de analiză de risc, care va face analize separate, în baza cărora vor fi efectuate controalele, și nu politic, ca pînă acum. În plus, va fi adoprat un sistem securizat de comunicare, pe care Cîțu l-a comparat cu cutiile negre de la avioane.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img