vineri, 19 aprilie, 2024

Ministrul Economiei susține că Forumul de Afaceri România Israel este oportunitatea perfectă pentru a explora cooperarea economică dintre cele două state

Distribuie:

Publicat:

Forumul de Afaceri România Israel este oportunitatea perfectă pentru a explora şi capitaliza oportunităţile comerciale pe care cele două state le oferă, a declarat, miercuri, ministrul Economiei, Claudiu Năsui, menţionând că este locul perfect pentru a întări cooperarea economică dintre cele două state şi pentru a dezvolta noi proiecte.

Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) şi Ambasada Statului Israel în România au organizat, miercuri, 9 iunie, Forumul de Afaceri România – Israel, prilejuit de vizita oficială în România a Preşedinte al Statului Israel, Reuven Rivlin, scrie Agerpres.ro.

"Este o mare onoare pentru mine să mă adresez astăzi, la acest forum de afaceri, în prezenţa unor oficiali de rang înalt ai Statului Israel şi ai României. Forumul de Afaceri România Israel este oportunitatea perfectă pentru a explora şi capitaliza oportunităţile comerciale pe care cele două state le oferă. Astfel, doresc să le urez un călduros bun venit companiilor româneşti şi israeliene la acest forum. Sunt convins că este locul perfect pentru a întări cooperarea economică dintre cele două state şi pentru a dezvolta noi proiecte. Suntem foarte recunoscători Excelenţei Sale, Preşedintele Statului Israel, dl. Reuven Rivlin, pentru suportul important pe care l-a arătat în organizarea acestui eveniment", a declarat ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu Năsui, într-un comunicat transmis de CCIR.

Din delegaţia oficială a Statului Israel au făcut parte importanţi oficiali guvernamentali însoţiţi de companii reprezentative israeliene din următoarele sectoare economice: apărare, oraşe inteligente, securitate cibernetică şi siguranţă naţională; sănătate şi digitalizare în sănătate (producători de software şi echipamente de profil); agricultură şi managementul apei (sisteme de irigaţii, sere şi tehnologii de creşterea animalelor).

Totodată, preşedintele Statului Israel, Reuven Rivlin, a declarat că acest seminar de afaceri "este extrem de important".

"În timp ce discuţiile dintre guverne creează baza relaţiilor oficiale, legăturile B2B şi, în final, cele dintre oameni, sunt adevărata bază pentru un parteneriat vibrant între naţiuni. Cooperarea economică Israel-România are un potenţial extraordinar de a aduce mari beneficii reciproce ambelor ţări. (…) În prezent există 137 de proiecte comune, la care participă 251 de companii israeliene şi româneşti. Apreciem foarte mult sprijinul continuu al României pentru a ne asigura că Israelul este un partener deplin în toate programele relevante ale UE", a spus Reuven Rivlin.

La rândul său, premierul României, Florin Cîţu a afirmat că încurajează comunităţile de afaceri române şi israeliene, în cooperare cu guvernele lor, pentru a identifica un proiect emblematic comun care să valorifice experienţa bogată pe care o au cele două ţări în domenii precum: cercetare, educaţie şi afaceri.

"Predictibilitatea este cea mai bună strategie pentru un mediu de afaceri durabil. Pentru guvernul meu, îmbunătăţirea şi asigurarea predictibilităţii este una dintre coordonatele principale ale unei guvernări eficiente. Este simplu: nu majorăm impozitele, nu schimbăm regulile în mijlocul jocului", a precizat Florin Cîţu.

Potrivit preşedintelui CCIR, Mihai Daraban, Camera de Comerţ şi Industrie a României este cea mai puternică şi maireprezentativă organizaţie a comunităţii de afaceri din România, dispune de o infrastructură puternică atât la nivel naţional, cât şi regional, infrastructură care include camerele de comerţ regionale din fiecare judeţ al României, reprezentând mai mult de 15.000 de companii.

"Totodată, organizaţia noastră este membru cu drepturi depline al celor mai prestigioase entităţi internaţionale, cum ar fi: Eurochambres, Asociaţia Camerelor Balcanice (ABC), Consiliul de Afaceri al Organizaţiei de Cooperare Economică a Mării Negre (BSEC BC) şi, de asemenea, face parte din reţeaua World Chambers. CCIR a acţionat şi va continua să acţioneze în beneficiul comunităţii noastre de afaceri şi aşteaptă cu nerăbdare să dezvolte proiecte durabile menite să încurajeze un climat de afaceri prietenos pentru investitorii interesaţi de piaţa românească", a declarat Mihai Daraban.

Sesiunile tematice şi întâlnirile business-to-business (B2B) au avut loc la sediul CCIR Business Center, şi s-au constituit într-un eveniment de interes pentru companii, atât pentru consolidarea promovării bunurilor şi serviciilor pe piaţa economică din Statul Israel, cât şi pentru identificarea de noi oportunităţi de afaceri.

Potrivit datelor ONRC, volumul total al schimburilor comerciale România-Israel însuma 570,15 milioane de euro, la sfârşitul anului 2020. La nivelul lunii martie 2021, în România activau un număr de 8298 de companii israeliene, cu o valoare totală a capitalului social subscris de 64,04 milioane de euro.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img