vineri, 29 martie, 2024

Guvernul Dancila, din NOU PE JAR! Motiuni la adresa lui Tudorel Toader, Eugen Teodorovici si Gabriel Les

Distribuie:

Publicat:

Se anunță un nou an extrem de tensionat pentru Guvernul Dăncilă. Opoziția va depune moțiuni împotriva miniștrilor Justiției, Finanțelor și Apărării, Tudorel Toader, Eugen Teodorovici și respectiv Gabriel Leș. Anunțul a fost făcut chiar de liderul principalului partid de opoziție, Ludovic Orban, care spune că deja actele sunt pregătite.

„Deja avem pregătite. Am anunțat moțiuni simple împotriva ministrului Justiției, Tudorel Toader, care va fi depusă la Camera Deputaților. Am pregătit moțiune împotriva ministrului Finanțelor, Orlando Teodorovici. De asemenea, suntem pregătiți cu o analiză extrem de critică pe zona Apărării”, a afirmat Ludovic Orban, la finalul reuniunii de vineri a miniștrilor de externe ai Partidului Popular European (PPE).

Acesta a precizat că se impune o moțiune simplă și împotriva ministrului Gabriel Leș din cauza situației legate de programele de înzestrare, respectiv întârziere achiziționării corvetelor.

„Vom depune cu siguranță o moțiune împotriva ministrului Apărării pentru că situația în ceea ce privește programele de înzestrare, ceea ce se întâmplă la Ministerul Apărării, modul în care ministrul Apărării nesocotește condiții fundamentale care țin de buna funcționare a Armatei ne determină să cerem demiterea ministrului Apărării”, a conchis liderul PNL.

Ministerul Apărării Naţionale a anunţat, la începutul acestei luni, că a suspendat procedura de achiziţie a corvetelor multifuncţionale.

Suspendarea procedurii a venit după ce Șantierul Naval Constanța (SNC) a acționat în instanță Guvernul și MApN, cerând anularea licitației privind programul de înzestrare cu corvete multifuncționale. La primul termen al procesului instanța a dispus amânarea dosarului termenul de miercuri, Șantierul Naval Constanța nu a fost reprezentat de avocat, astfel că instanța a dispus amânarea dosarului. Un nou termen de judecată a fost stabilit pentru data de 20 februarie.

De asemenea, Gabriel Leș a comentat joi și pe marginea situației cu privire la șeful Statului Major al Apărării. (SMAp) Astfel, acesta a spus că, în momentul în care decizia instanței de suspendare a decretului prin care a fost prelungit mandatul șefului Statului Major al Apărării va fi comunicată oficial, va veni cu o propunere pentru conducerea SMAp.

Ministerul Apărării Naționale a anunțat anterior că va pune în aplicare decizia instanței referitor la șeful Statului Major al Apărării, precizând că din 1 februarie pe funcția de locţiitor al șefului SMAp a fost împuternicit generalul-locotenent Laurian Anastasof.

Magistrații Curții de Apel București au dispus suspendarea executării decretului semnat de Klaus Iohannis de prelungire a mandatului de şef al Statului Major al Apărării, până la pronunțarea instanței de fond. Decizia nu este definitivă, dar este executorie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img