joi, 28 martie, 2024

SURSE – Victor Ponta ii distruge cea mai puternica arma lui Liviu Dragnea: inca 4 deputati PSD pleaca la Pro Romania

Distribuie:

Publicat:

Liderul Pro România, Victor Ponta, lucrează din greu la distrugerea lui Liviu Dragnea și o face prin trasferuri de marcă în Parlament. După ce au trecut la Pro România deputații Mihai Tudose și Georgian Pop, acum ar urma și alții.

 

Surse politice convergente ne-au explicat că la începutul sesiunii parlamentare, cel puțin încă 4 deputați PSD vor pleca la Pro România. În acest moment, PSD și ALDE nu mai au oficial majoriate în Camera Deputaților. Cele două partide au 163 de deputați, iar majoritatea este de 165. Dacă mai pleacă încă 4, atunci PSD și ALDE vor avea 159.

Pentru Liviu Dragnea, majoritatea de la Camera Deputaților este cea mai importantă armă. Acest for este decizional pe majoritatea legilor, iar după cum am văzut, în această legislatură, toate proiectele importante au fost schimbate major la Camera Deputaților, iar mai apoi trecute prin negocieri purtate direct de către Liviu Dragnea.

În acest moment, Liviu Dragnea este nevoit să negocieze cu UDMR și minoritățile naționale pentru orice lege organică sau lege mai importantă. Pierderea majorității în Camera Deputaților vine în contextul în care, în februarie, se va vota Legea Bugetului, iar aici UDMR a dat deja semnalul, Kelemen Hunor susținând că formațiunea politică nu va susține un buget care nu respectă interesele UDMR.

Liviu Dragnea va fi nevoit să negocieze cu UDMR și minoritățile naționale și chiar să cedeze în anumite puncte pentru a trece bugetul de stat.

Rămâne de văzut cum va reacționa liderul PSD. La ultima tranșă majoră de deputați plecați spre Pro România, Liviu Dragnea a efectuat transferuri în regim de urgență de la alte partide sau chiar a reușit să întoarcă deputați plecați spre tabăra lui Victor Ponta.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img