vineri, 29 martie, 2024

Jandarmeria Husi a desfasurat o actiune pe raza comunelor Botesti si Tatarani

Distribuie:

Publicat:

Miercuri,3 februarie, efective de jandarmi din cadrul Sectiei de Jandarmi Husi au desfasurat o actiune pe raza comunelor Botesti si Tatarani, pentru respectarea normelor de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, pentru protejarea populatiei impotriva unor activitati de productie, comert sau prestari de servicii, dar si pentru prevenirea taierilor ilegale de arbori si controlul circulatiei materialului lemnos.

Pe timpul actiunii, jandarmii au aplicat 10 sanctiuni contraventionale (2 amenzi si 8 avertismente), fiind confiscate bunuri in valoare de 450 lei.

Totodata, au fost depistate 4 persoane care transportau material lemnos fara a avea documentele de provenienta si avizul de insotire a marfii, iar transportul nu era inregistrat in Sistemul informational integrat de urmarire a materialelor lemnoase.

Materialul lemnos a fost predat lucratorului silvic din cadrul Ocolului Silvic Husi, care a dispus aplicarea de sanctiuni contraventionale in valoare de 6000 lei,  in conformitate cu prevederile legii nr.171/2010 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor silvice.

Totodata, s-a dispus confiscarea marfii, 5,25 m3  cantitate stabilita in urma masuratorilor efectuate de lucratorul silvic. 

In perioada urmatoare, actiunile jandarmilor vor continua, pentru respectarea prevederilor actelor normative in vigoare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img